IT-tilbud på biblioteket

Hvis du har brug for at låne en pc, gå på internettet eller skal printe, tilbyder vi dig flere forskellige muligheder.  

Lån en pc eller iPad

Som låner har du mulighed for at låne en pc eller en iPad i op til 4 timer dagligt og sætte dig, hvor du vil på biblioteket.

Pc'erne skal du låne i Ekspeditionen i forhallen, iPads derimod skal du henvende dig til en bibliotekar i voksenafdelingen for at låne. Nogle iPads er forebeholdt avislæsning - du kan læse mere om vores avistilbud her. 

De stationære pc'er kan ikke bookes og er forbeholdt de brugere, der skal scanne. Husk at genstarte pc'en efter brug, så din historik og handlinger slettes. 

Print 

Med vores trådløse print- og kopiløsning kan du bestille print online og hente dem på Hovedbiblioteket eller Biblioteket Domus Vista. Læs mere om den vores printløsning og find vejledninger her

Det er også muligt at printe fra din egen pc, smarthphone eller tablet både hjemmefra og på biblioteket. Hvis du skal printe noget fra din pc/Mac, kan du sende/uploade dine printjob via Web Print. Hvis du skal printe fra din tablet/smartphone, skal du maile sine printjob som vedhæftede filer til printeren. 

  • Du kan oprette dig online på Brugersiden. Det er også her, du logger ind, når du gerne vil uploade et printjob. 

Kopi og scan

På Hovedbiblioteket og på Biblioteket Domus Vista har du mulighed for at tage kopier og scanne. For at kopiere og scanne skal du have en print- og kopikonto. Du kan selv oprette dig via Brugersiden eller henvende dig til personalet for at få hjælp. 

Skal du scanne, har du forskellige muligheder:

  • du kan benytte dig af scannerne i IT salonen

  • du kan låne en mobilscanner på samme måde, som du låner en bærbar, dvs. op til 4 timer dagligt. Vi har i alt 3 mobilscannere.

  • print-og kopimaskinerne har indbyggede scanningsfunktioner, som du også kan bruge.  

Trådløst netværk

Hvis du har din egen pc, iPad eller tablet med, har du adgang til vores Wi-Fi overalt på vores fire biblioteker.

Netværket er åbent og hedder BIB-Public. Der er plads til gruppearbejde, men vær opmærksom på, at antallet af strømstik er begrænset. 

IT-café og IT-introduktioner

Hvis du har brug for hjælp, kan du besøge vores IT-caféer på Hovedbiblioteket og Domus Vista. Læs mere om IT-caféer.

Vi afholder også jævnligt IT-introduktioner med forskellige emner. Du skal bestille billet 14 dage før - se vores kommende IT-introduktioner