Luther-festival på Biblioteket Frederiksberg

04.09.17
​I år er det 500 år siden, Martin Luther hamrede sine 95 teser op på døren til slotskirken i Wittenberg. Men hvem var Marin Luther og har hans lære relevans for os i dag? Det undersøger Biblioteket Frederiksberg gennem foredrag, debat og musik.

Luther og hans teser blev startskuddet til en af de største omvæltninger i Europas og Danmarks historie. Biblioteket Frederiksberg markerer 500-året for Reformationens begyndelse ved at forvandle Hovedbiblioteket til et kirkerum og invitere til debat, foredrag og musikalske indlæg, der gør os klogere på Reformationens betydning for vores samfund i dag.

Kom og få svar på, hvem Katharina von Bora var, hvor Luthers stærke trang til forandringer kom fra, og om det kan skyldes reformationen, hvis du altid går rundt og har lidt dårlig samvittighed?

Debat: Hvad betyder Reformationen for os?
Har reformationen og Luthers 95 teser haft en betydning for vores arbejdsmoral eller vores forhold til staten? Og hvordan ville vores samfund have udviklet sig, såfremt reformationen aldrig havde fundet sted? Debat om reformationens betydning for vores samfund og kultur med præst Sørine Godtfredsen og religionshistoriker Jens-Andre P. Herbener.
Tirsdag d. 12. september kl. 19.00

Tanker & Bobler: Reformationen i dag - har du altid dårlig samvittighed?
Historiker Asser Amdisen forklarer, hvordan fænomener, idéer og handlemåder i det moderne samfund hænger sammen med Reformationen.
Torsdag d. 14. september kl. 17.30

Martin Luther - Mennesket og musikken
En musikalsk billedfortælling om Martin Luther. Gennem koncert, fortælling og billedshow giver de to musikere - Søren Juhl og Viola Chiekezi  - et billede af manden bag Reformationen.
Tirsdag d. 19. september kl. 19.00

Katharina von Bora - Luthers hustru
Karen Rommerdahl, pastor og historiefortæller, giver indblik i de historiske kilder og legender om Katharina von Bora (1499-1552) - den stærke kvinde, som var gift med Luther og kæmpede for kvinders rettigheder. Arrangementet indledes med korsang med danske salmer af Vocal Frostbite.
Onsdag d. 20. september kl. 17.00

Se alle arrangementer her

Alle arrangementer afholdes på Hovedbiblioteket. Fri entré. 

 

 

Materialer
Reservér
  • Bog

Martin Luther : rebel i en opbrudstid

Af Heinz Schilling (f. 1942-05-23) (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

I Luthers spor

Af Niels Thomsen (f. 1938) (2007)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Luthers salmer på dansk : tekst, melodi, liturgi og teologi

(2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Mellem Djævel og Gud : en bog om Martin Luther

Af Jan Lindhardt (1998)
Læs mere