Haruki Murakami er oversat til over 50 sprog. Et af dem er dansk, takket være Mette Holm. (Foto Klim)

Ny læsekreds - mød Murakami-oversætter Mette Holm

31.10.21
TIDEN I TEKSTEN. Deltag i Biblioteket Frederiksbergs eksklusive læsekreds om Haruki Murakamis novellesamling "Første person ental" (2021) i selskab den estimerede oversætter og japan-kender Mette Holm.

**Læsekredsen er fuldt besat. Skriv til soho06@frederiksberg.dk for at komme på venteliste** 

Den japanske bestsellerforfatter Haruki Murakami (f. 1949) er blandt verdenslitteraturens allerstørste og mest elskede nulevende prosaister. Hans evne til at fortælle fabelagtige historier og ryste krystalklare oneliners ud af ærmet har givet hans forfatterskab litterær legendestatus i hjemlandet og i store dele af den vestlige verden. 

Onsdag den 8. december 2021 får Biblioteket Frederiksberg besøg af Murakamis oversætter gennem flere årtier, når Mette Holm deltager i en eksklusiv læsekreds. Det sker som et led i bibliotekets fokus på "Læsesteder" og en sluttet gruppe af velforberedte læsere vil i fællesskab dykke ned i de ni dirrende fortællinger i novellesamlingen "Første person ental" (2021). 

Du kan være med. Som deltager kommer du helt tæt på én af Danmarks bedste oversættere, og du får mulighed for at vende din egen Murakami-læsning med andre skarpe læsere. Der er få pladser, men til gengæld lover biblioteket unikke betingelser for en reel samtale mellem læser, oversætter og andre læsere. 

TIDEN I TEKSTEN

Læsekredsen kalder vi "Tiden i teksten" og den fokuserer på Murakamis seneste bog,  novellesamlingen "Første person ental" (2021). Du vil som deltager indgå i et samråd med Mette Holm, andre læser og bibliotekets litteraturformidlere, hvor vi sammen udpeger de mange højdepunkter i bogen med fokus på det gennemgående motiv: Tid.

Mette Holm vil undervejs læse højt fra bogen, og vi vil sammen undersøge emner som erindring, fortælling, fortid, Japan, alder, oversættelse japansk/dansk, læsning, genre, musik, kunsts betydning for menneskers liv og meget andet. Vi vil finde svar på, hvad "tid" indebærer i teksten, og hvad det er ved mesteren fra Kobes fortællinger, der har begejstret og forundret millioner af læsere igennem tre årtier.

TILMELD DIG

For at få én af de begrænsede pladser i læsekredsen skal du skrive en mail til bibliotekets litteraturformidler Søren Langager Høgh (soho06@frederiksberg.dk), hvor du helt kort beskriver din læse-kadence og det sted, hvor du senest har læst Murakami (eller kunne tænke dig, at du havde).

Vi gennemgår alle henvendelser og sætter et stærkt og dynamisk læsehold.  I udvælgelsen af deltagere vil vi tage højde for din besvarelse, om du har deltaget i tidligere læsekredse og hvordan din læserprofil umiddelbart passer sammen andres. Deadline for tilmelding er 24/11, hvorefter deltagerne får direkte besked.

• Alle er velkomne, men der er begrænsede pladser. Deltagelse kræver ingen forudsætninger ud over læselyst og lidt nysgerrighed. Du skal være klar til at løse et kortfattet forberedelsesmateriale og deltage aktivt i samtalen om teksten. Læsekredsen tager udgangspunkt i et forberedelsesmateriale, og det er ikke nødvendigt at have læst bogen på forhånd - selvom det selvfølgelig er en god idé.
 
- Mette Holm har oversat "Første person ental" og resten af Haruki Murakamis forfatterskab til dansk

 

__________________________________________________________

TIDEN I TEKSTEN
• Eksklusiv læsekreds om Haruki Murakamis "Første person ental" med besøg af oversætter Mette Holm 
• Onsdag den 8. december kl. 19-21 
• Biblioteket Frederiksberg, hovedbiblioteket, Falkoner Plads 3, 2000 Frederiksberg
• Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond
 
• COVID19 - Biblioteket Frederiksberg ønsker en tryg og sikker oplevelse for alle deltagere og træffer nødvendige forholdsregler for at sikre afstand, hygiejne mv. Bliv hjemme, hvis du er i tvivl, om du er syg, eller har symptomer.

__________________________________________________________

 

Materialer