Små Synger – Morgensang for de små

Biblioteket Frederiksberg afholder i samarbejde med Musikhøjskolen Små Synger – morgensang for 2-5-årige én gang om måneden i vinterhalvåret. Her synger vi både kendte og nye sange akkompagneret af klaver og med fagter til.

Du kan også sagtens synge med dit barn derhjemme – det kræver blot, at du løfter din røst efter bedste evne – dit barn vil garanteret nyde det, uanset hvordan det lyder!

Guide til Små Synger - derhjemme

Til Små Synger har vi taget udgangspunkt i ”Sangskattekisten”, som består af 14 sange, der er indspillet af Aarhus Musikskole i god kvalitet og kan findes på Youtube, og app’en Sangglad, som er udviklet af Sangens Hus og som er bygget op omkring et lille univers, hvor man kan lære forskellige basale musikkundskaber. App’en kan downloades gratis i App Store og Google Play.

Vi samlet et par øvelser og gode sange, så I kan komme godt i gang med at synge sammen derhjemme:

1) Varm stemmen op

Hvis I vil gøre lidt mere ud af ”sangtimen” derhjemme, er det en god idé at bruge lidt tid på at varme stemmen og kroppen op:

  • Skift mellem dybe og høje toner ved at lege lasso
  • Sæt gang i kroppen

I denne korte video fra Sangglad, kan du få inspiration til, hvordan I kan lege med stemmen på en sjov måde – find gerne selv på flere.
 

2) Syng sange med fagter

Små børn elsker sange med fagter – selv før de kan synge med på sangen, kan de begynde at lave fagterne. De fleste kender fagterne til ”Lille Peter Edderkop”, men der er mange andre gode fagtesange
 

3) Lær en ny sang

Se videoerne i ”Sangskattekisten” – måske er der én I ikke kender? Eller kender I den med ”Jens Petersens ko”? Den kan I lære her, hvor der også er indspilninger af mange andre kendte og mindre kendte børnesange.
 

4) Syng jeres yndlingssange

Slut sangtimen af med en ”ønskekoncert” og find ud af, hvilke sange dit barn synes er allersjovest at synge. 

  • Kig i en sangbog og syng lige den sang, barnet har lyst til
  • Digt nye vers til yndlingssangene – som f. eks. ”Se den lille hundehvalp”

5) Vælg en slutsang

Sæt en fast ramme omkring aktiviteten, så barnet ved, hvornår den starter og slutter. En god slutsang til de mindre børn kan være ”Tommelfinger, tommelfinger” – som kan slutte med, at alle fingrene siger ”farvel, farvel, farvel”.

God fornøjelse med Små Synger – derhjemme!