Om dette arrangement

Tid
13:00 - 15:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Børnebiblioteket, Platformen
Målgruppe
For alle
Børn & forældre

Spilcafé: Prøv spil designet af elever fra Skolen på Grundtvigsvej

13.02.20
Du kender Ludo og Labyrint, men du kender helt sikkert ikke disse spil, som er udviklet af elever fra Skolen på Grundtvigsvej i forbindelse med et kulturmakkerskab med Biblioteket.

Fra december 2019 til februar 2020 har eleverne fra Skolen på Grundtvigsvej beskæftiget sig med fantasygenren, læseoplevelser og produktion af spil med afsæt i de bøger, de har læst. 

Undervejs i forløbet har skolen og Biblioteket arbejdet sammen om at udvide bøgernes univers for børnene - bl.a. ved at skabe læseoplevelser i uvante rammer. Hvordan føles det at læse fantasy i en grotte, eller på et slot? Hvad kunne personerne i bogen finde på at gøre?

Eleverne har derefter omsat deres oplevelse af bogen til et spil med spilleplade, brikker og regler. Disse to eftermiddage i vinterferien kan du prøve elevernes spil designet ud fra bøgerne Skammerens Datter, Prinsen og Drageherren. Du kan møde nogle af eleverne og høre om deres spil, og hvordan de har udviklet det.

Måske får du lyst til selv at udvikle et brætspil baseret på en god bog?

 

Spilcaféen er en del af et kulturmakkerskab mellem Skolen på Grundtvigsvej og Biblioteket Frederiksberg. Biblioteket udbyder hvert år to kulturmakkerskaber med fokus på litteratur, maker-aktiviteter eller digital dannelse.