sammen om skærmen arrangement

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Målgruppe
For børn
Børn & forældre

Workshop: Sammen om skærmen (Fra 8 år og forældre)

22.09.20
Biblioteket Frederiksberg inviterer børn (fra 8 år) og deres forældre til en samtaleaften om skærmbrug, digitalt indhold og onlinefællesskaber.

Diskussionerne om, hvilken rolle vores skærme skal spille i familien, er noget de fleste børnefamilier er optaget af. Det kan til tider være svært at holde styr på alle de gode råd fra eksperterne, men det de alle er enige om er, at vi skal tage hul på dialogen om alt det, vi oplever i den digitale verden. Vi skal interessere os for hinandens skærmliv.

På denne workshop giver vi jer forældre og jeres børn et redskab til sammen at kortlægge, hvad I ser og gør på nettet, og en måde til at få snakket sammen om hvad det betyder for jer. Sammen med jeres eget barn vil I med klistermærker, pen og papir kortlægge jeres digitale liv og undervejs lære nyt om hinandens skærmliv. Og ligesom børnene får lov til at vise deres yndlings-YouTubere og de sjoveste spil, må I også fortælle børnene om hvad I laver på nettet, og sammen overveje hvordan skærmene har den rigtige plads i jeres familieliv.

Medbring jeres egne skærme, så I kan vise hinanden, hvad I ser på Netflix eller forklare, hvad snapstreaks går ud på, og brug et par hyggelige timer sammen om skærmen.

Arrangementet henvender sig til forældre og deres børn fra 8 år.

Som retningslinjerne er lige nu for forebyggelse af smittespredning med covid-19, kan der kun deltage 14 forældre + barn (dvs. 14 x 1 forælder + 1 barn).

Èn billet gælder således for 1 forælder + 1 barn.

”Sammen om Skærmen” er udviklet af ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation.