Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Fri entré med billet
Lokalitet
Lindevangsskolens Aula
P. G. Ramms Alle 26
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

DigiDays: Eva Fog stiller skarpt på TikTok og skjulte algortimer

18.11.21
Kom og hør et oplæg med Danmarks førende TikTok-ekspert og få råd til at hjælpe dig selv og dine børn med at få den bedst mulige oplevelse på mediet.

"Musik, sjov og stemning - det er jo faktisk det TikTok er og det vores børn godt kan li"

siger Eva Fog, da vi sammen forbereder dette oplæg.

"Men bag den stemning er en algoritme, der styrer hvad vi ser og det skal vi OG vores børn være opmærksomme på."

Med omkring 1 mia brugere er TikTok på ganske få år ved at indhente (samt overhale) medier som Instagram. Mediets algoritme og system er en af de største fordele og svagheder, og hver eneste dag møder op imod 300.000 børn og unge indhold baseret på dens beregninger.

På Biblitoeket Frederiksberg arbejder vi med digital dannelse som en integreret del af den almene dannelse. Skærme og medier er nu så stor en del af vores hverdag, at vi må forholde os til dem. Samtidig er digital adfærd og mediernes påvrkning af vores adfærd så nyt et felt, at der ikke er meget evidensbaseret viden på området. Så hvad gør man ind til forskerene kan komme med svar og regeringer kan tage beslutninger? Vi forsøger, at klæde børn, unge og forældre på med det eksperterne dog ved og understøtte at det kan blive til en god praksis  i hverdagen. 

Lige nu er det Tik Tok, men om 3 år er der sikkert et nyt socialt medie vi skal forholde os til. Fælles for dem alle sammen er, vil dog være at algoritmer definerer hvilken underholdning og viden vi bliver eksponeret for. Derfor er det nu en del af børn og voksnes almene dannelse at forstå, hvad de går ud på. TikTok er netop en glimrende case for børnene, til at forstå hvad en algoritme er, da de selv bruger den hver dag. 

Som forældre kan du få mere viden og dele erfaringer i Facebook gruppen: Vores digitale børn

---

Dette arrangement er en del af DigiDays 2021, der afholdes af Coding Pirates Frederiksberg og Biblioteket Frederiksberg i efteråret 2021.

DigiDays er en festival med lærerige tech-aktiviteter for børn, unge og voksne. Du kan opleve og prøve ny teknologi, deltage i en række forskellige workshops og høre inspirerende foredrag. Der er fri entré til alle aktiviteter.

Vi tilføjer løbende nye arrangementer til programmet, som du kan se her: https://fkb.dk/digidays2021

Du kan holde dig opdateret om DigiDays og beslægtede aktiviteter på Biblioteket Frederiksberg gennem vores ”Learning Lab” Facebook-gruppe eller ved at skrive dig op til vores email-nyhedsbrev.

Hvis du har spørgsmål om DigiDays, så skriv til learninglab@frederiksberg.dk

DigiDays er muliggjort med støtte fra Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Kommune og Dansk Ungdoms Fællesråd.