Om dette arrangement

Tid
18:00 - 19:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Undervisningslokalet
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

DigiDays: Kend din kode - med forfatter og datalog Sine Zambach - voksne fra 14 år

17.09.19
Forstå, hvordan computere tænker og få tips til, hvordan du alene eller sammen med dine børn bliver kreativt skabende med IT.

Vi er omgivet af IT på mange niveauer og afhængige af det i rigtig mange sammenhænge. Brug af IT er en stor del af mange job, vi bruger det til at kommunikere med hinanden og meget moderne underholdning er muliggjort af IT. Det er derfor vigtigt, at både børn og voksne har en basal forståelse for hvordan computere "tænker", og hvordan de programmer og apps, som vi dagligt bruger, er skabt.  

Til dette foredrag løfter forfatter og datalog Sine Zambach låget til maskinrummet, så du kan se, hvordan computerprogrammer er lavet. Du får også tips til, hvordan du selv kan komme til at være både IT-skabende og social. Også som voksen, der ikke har en teknisk baggrund. 

Sine præsenterer kort nogle af de programmeringssprog, der er lette at komme i gang med at lære som for eksempel HTML og blokprogrammering. Hun viser også, hvordan I som voksen og barn kan hygge jer med at skabe små programmer i fællesskab. 

Hvis du vil arbejde videre med programmering, kan du på aftenen købe Sine Zambachs bog "Kvinde kend din kode" for 160 kr.

-----

Dette arrangement er en del af DigiDays 2019, der afholdes den 17., 18. og 19. september. 

DigiDays er en festival med lærerige tech-aktiviteter for børn, unge og voksne. Du kan opleve og prøve ny teknologi, deltage i en række forskellige workshops og høre inspirerende foredrag. Fri entré til alle aktiviteter.

Der er noget for enhver smag, og du kan for eksempel få erfaring med programmering, droner, virtual reality, augmented reality og brug af digitale assistenter. Du kan også høre foredrag om blandt andet e-sport, cybersikkerhed, og dark net. 

Du kan se det fulde program her - https://fkb.dk/arrangementer/makerspace/digidays-bliv-klogere-paa-ny-teknologi

Hvis du har spørgsmål om DigiDays, så skriv til learninglab@frederiksberg.dk

DigiDays afholdes på Biblioteket Frederiksberg i samarbejde med Coding Pirates. DigiDays er støttet af Frederiksberg Fonden og Coding Pirates Denmark.