Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Fri entré
Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Sted
Bibliotekssalen
Arrangør
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

En ægte liberal og den syge kapitalisme - Debat mellem Jan E Jørgensen og Peter Hummelgaard

18.02.20
I 2018 udgav de to folketingspolitikere Jan E. Jørgensen (Venstre) og Peter Hummelgaard (Soc. Dem) hver deres debatbog. Denne aften vil vi gå i dybden med nogle af temaerne fra disse bøger. Der vil være debat politikerne imellem og god mulighed for publikum at stille spørgsmål.

I 2018 udgav de to folketingspolitikere Jan E. Jørgensen (Venstre) og Peter Hummelgaard (Soc. Dem) hver deres debatbog. Denne aften vil vi gå i dybden med nogle af temaerne fra disse bøger.

Jan E Jørgensens bog, En ægte Liberal – Venstremanden, der ikke ville tie stille, er både et personligt portræt, men også en bog, der beskæftiger sig med de interne konflikter hos partiet Venstre, som udspiller sig mellem den liberale og nationalkonservative fløj. En skillelinje, der ifølge Jan E. Jørgensen, er lige så væsentlig som den mellem rød og blå blok.

Peter Hummelgaards bog, Den syge kapitalisme, er som titlen afslører et kapitalismekritisk værk, der med finanskrisen i bakspejlet og den aktuelle stigende økonomiske ulighed, stiller spørgsmålstegn ved samtidens økonomiske system. Hummelgaard er dog bestemt ikke tilhænger at afvikle kapitalismen, men derimod, at kurere den for de sygdomstræk, der, med hans egne ord, har produceret ”en afgrundsdyb uretfærdig ulighed”.

Denne aften vil vi stille skarpt på begge politikeres bøger og de temaer de berører.

 

Materialer