Om dette arrangement

Tid
16:45 - 18:30
Pris
Fri entré, men man skal bestille billet på forhånd.
Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Sted
Avislæsesalen
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

English speakers – højtlæsning på engelsk af Charles Dickens ”A Christmas Carol” og efterfølgende samtale om lydforestilling med det engelske sprog i centrum.

19.11.20
Den 24 november er der på KU:BE urpremiere på lyd- og musik- performancen English Speakers. Denne aften kan du møde instruktøren Sara Hamming, i samtale med filolog Seán Vrieland.

Det engelske sprog er svært at komme uden om. Siden sprogets oprindelse i den tidlige middelalder, har dets ord og vendinger bredt sig til det meste af verdenen. I dag er engelsk et internationalt sprog, der tales som andetsprog i et omfang ikke tidligere set i historien.

I en ny eksperimenterende lydperformance skrevet og instrueret af performancekunstner Sara Hamming, med musik af komponisterne Anja Jacobsen og Lil Lacy, bliver det engelske sprog og dets historie udforsket i en sprogrejse gennem etymologisk pop, verbalbøjnings-r&b, åndedrætsrytmer og korsatser om skældsord.

Det engelske sprog er fyldt med ord af nordisk oprindelse, som eks. Queen – kvinde – kvæn - og i forestillingen bruges det norrøne sprog til at lytte til engelsk og dets historie.

English speakers har premiere på KU:BE den 24. november, men denne aften kan du opleve Forestillingens instruktør, Sara Hamming, i samtale med sprogforsker Seán Vrieland, hvor de vil tale om arbejdsprocessen med forestillingen.

Arrangementet er en del af vores tema om Charles Dickens, og der vil derfor også komme et par atstikkere til Dickens undervejs.

 

Samtalen begynder kl 17.30, men allerede kl 16.45 vil du kunne opleve medlemmer fra Dickens selskabet læse højt af Charles Dickens a Christmas Carol.

 

 ----
Biblioteket sætter stemning på julen med Charles Dickens' klassiske "Et juleeventyr” om den skulende, skældende og frem for alt juleløse Scrooge, der omvendes af julens næstekærlige budskab. Det gør vi gennem foredrag, koncerter, højtlæsninger, udstillinger, podcasts og meget mere, hvor du kan opleve, reflektere og blive underholdt med udgangspunkt i alle de følelser, på godt og ondt, som julen rummer.

 Alle arrangementer foregår under sikre rammer, ligesom flere arrangementer vil kunne opleves live på Facebook.