Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Læsesalen, Hovedbiblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

ENTER NJÁLA: Maskinen holder øje med dig

28.01.20
Mød ansigtsgenkendelse, algoritmer og dark web til oplæg og workshop med tech-oraklet Anders Høeg Nissen

Ved workshoppen MASKINEN HOLDER ØJE MED DIG har du mulighed for at prøve kræfter med computerens evne til at genkende personer og browse uden for Googles fangarme. Vi vil bl.a. pille ved og skrue på software som Google Teachable Machine og har til lejligheden samlet alle bibliotekets laptops, kameraer og skærme. 

Vi trækker strømmen, så du sammen med Anders Høeg Nissen kan prøve og diskutere, hvad det er der foregår, når maskinen holder øje med dig.

- I installationen Enter Njála bliver gæstens følelser aflæst

 

Fra fortælling til algoritme

Biblioteket Frederiksberg har i februar måned besøg af en stor formidlingsinstallation om Njals saga. En af de centrale karakterer, Njals kone Bergtora siger: “Man vælger ikke selv sin egen omtale”. Sådan er det i den 1000 år gamle saga, hvor rygter og fortællinger, fortalt af andre, afgør ens omdømme.

Installationen “Enter Njála - din algoritme, din saga” benytter avanceret teknologi (biometri, algoritmer mv.) til at analysere biblioteksgæstens følelser, for på den måde at lade biblioteksgæsten mærke dét, at blive bedømt udefra - ikke af rygter men af en algoritme.

- Det islandkse interactionsdesignfirma Gagarín har produceret installationen Enter Njála. Her bliver designer Nils Wiberg analyseret af algoritmerne. Han er angiveligt meget vred.
 
_________________________________________
 
MAKSINEN HOLDER ØJE MED DIG
- Oplæg og workshop ifm. installationen Enter Njála - din algoritme, din saga med Ander Høeg Nissen.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Der er begrænsede pladser. Deltagelse er gratis men en gratis billet er nødvendig.

Anders Høeg Nissen (født 1971) var vært i P1-programmet Harddisken. Han laver podcast, foredrag og idéudvikling om og med ny teknologi.

__________________________________________

ANDERS HØEG NISSEN PÅ INTERNETTET

Blog, “Teknologi og hverdag: 4nd3rs.blot.im 
Podcast, “Workflow”: workflow.fireside.fm 
Podcast, sammen med Nicolaj Franck, “Superdigital”: superdigital.nu (via podimo) 
Twitter: @4ND3RS 

 

 

 
Tags