Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:30
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Bibliotekssalen
Målgruppe
For ældre
Foredrag & debat

Er teknologi en barriere eller løftestang for ældre borgere?

26.11.21
Kom til oplæg, kaffe og kage på biblioteket med fokus på teknologiens og digitaliserings betydning for ældre borgere.

Teknologi griber ind i alle sfærer af vores liv. Det stiller mange krav til os som borgere, men kan også give bedre service fx på ældreområdet.

For at se på teknologi fra begge vinkler vil der først være et oplæg med Anja Svejgaard Pors og Nina Rasmussen der har lavet forskningsrapporten: Digitale ældres blik på offentlig digitalisering - i samarbejde med ÆldreSagen. De vil fortælle om vigtige pointer fra deres forskning om hvor kæden nogle gang hopper af i digitaliseringsiveren.


Efterfølgende vil kommunes afdeling for Digitalisering og velfærdsteknologi fortælle om konkrete cases, der viser hvordan teknologien bruges til at understøtte og forbedre den omsorgs- og sundhedshjælp der gives til ældre.

Det drejer sig om:

  • MinDialog - en ny app der gør det nemmere at have tæt kontakt med behandlings- og omsorgstilbud i kommunen. 
  • Skærmbesøg i hjemmeplejen – hvor borgere får hjælp via en skærm
  • Brug af sensorer på plejecentre til at afhjælpe fald og understøtte ”hjælp når behovet er der”

Der er fri entre, men af hensyn til forplejningen er billetbestilling nødvendig. Du kan bestille en billet ved at klikke på den grønne knap eller ved personlig henvendelse på Hovedbiblioteket.

----

Dette arrangement er en del af DigiDays 2021, der afholdes af Coding Pirates Frederiksberg og Biblioteket Frederiksberg i efteråret 2021.

DigiDays er en festival med lærerige tech-aktiviteter for børn, unge og voksne. Du kan opleve og prøve ny teknologi, deltage i en række forskellige workshops og høre inspirerende foredrag. Der er fri entré til alle aktiviteter.

Vi tilføjer løbende nye arrangementer til programmet, som du kan se her: https://fkb.dk/digidays2021

Du kan holde dig opdateret om DigiDays og beslægtede aktiviteter på Biblioteket Frederiksberg gennem vores ”Learning Lab” Facebook-gruppe eller ved at skrive dig op til vores email-nyhedsbrev.

Hvis du har spørgsmål om DigiDays, så skriv til learninglab@frederiksberg.dk

DigiDays er muliggjort med støtte fra Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Kommune og Dansk Ungdoms Fællesråd.