Om dette arrangement

Tid
18:00 - 0:00
Pris
Kun adgang med Kulturpas
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

KULTURNATTEN: Lydspor i Litteraturen

14.10.22 - 15.10.22
Oplev Anne Linnet, Knud Romer og Asger Schnack til en berigende aften i litteraturens og musikkens tegn.

Vi sætter fokus på Lydspor i Litteraturen og inviterer publikum indenfor, hvor lyrikken og musikken krydser klinger i det fælles fortællerunivers. 

Anne Linnet og Knud Romer fortæller om, hvordan musik og litteratur inspirerer dem i processen med at skabe nye værker. Asger Schnack skruer op for pladespilleren og finder lydspor fra Bowie, Strunge og Høeck. 

Aftenen byder også på eksperimenterende lyd, når du selv kan være med til at skabe aftenens kollektive lydspor i samarbejde med musiker og producer, Mashti. 

Vores Litteraturbar har åbent hele aftenen og sælger forfriskninger og lækre cocktals opkaldt efter forfattere. 

Deltagelse i arrangementet kræver gyldigt Kulturpas.

På Kulturnatten lukker biblioteket klokken 18 for alle uden Kulturpas.

Program for Kulturnatten:

Kl. 18.00 – 18.50: Kulturnattens kollektive lydspor #1 : Publikum inviteres til at være medskabere af et kollektivt lydspor. Vi dyrker musikken i litteraturen og sætter lyd på ord, mens musiker og producer, Mashti, sætter beats til. Lydsporene visualiseres med lys i bibliotekets Sydsal.

Kl. 19.00 - 19.45: Talk med Knud Romer. Knud Romer fortæller om lydspor i sin nyeste roman Pigen i violinen. Han interviewes af kulturformidler Morten Ammitzbøll.

Kl. 19.55 - 20.20: Kulturnattens kollektive lydspor #2. Publikum inviteres til at være medskabere af et kollektivt lydspor. Vi dyrker musikken i litteraturen og sætter lyd på ord, mens musiker og producer, Mashti, sætter beats til. Lydsporene visualiseres med lys i bibliotekets Sydsal.

Kl. 20.30 - 21.15: Talk mellem Jesper Mechlenburg og Anne Linnet. Musikeren Jesper Mechlenburg sætter Anne Linnet i stævne til en samtale om tekstuniverser, musik og lydspor i litteraturen.

Kl. 21.25 – 21.50 Kulturnattens kollektive lydspor #3. Publikum inviteres til at være medskabere af et kollektivt lydspor. Vi dyrker musikken i litteraturen og sætter lyd på ord, mens musiker og producer, Mashti, sætter beats til. Lydsporene visualiseres med lys i bibliotekets Sydsal.

Kl. 22.00 - 22.45: Asger Schnack om lydspor i lyrikken. Lyt med, når en af sværvægterne på den litterære scene, Asger Schnack, disker op med historier, lyrik og musik fra pladespilleren. Vi skal bl.a. finde lydspor fra Bowie, Strunge og Høeck.

Kl. 23:00-23.15: Release af Kulturnattens kollektive lydspor. Vi lytter til det unikke værk, som i løbet af aftenen er blevet skabt i samspillet mellem publikum og produceren Mashti.

Kl. 23:15-24.00: Lig & Lyt. Læn dig tilbage og lyt til specialproducerede lydspor med forfatterne Knud Romer og Asger Schnack, mens du sipper til Ernest Hemingways egen favorit-cocktail. Lydsporene produceres særligt til Kulturnattens deltagere.

Arrangementet er et særarrangement afholdt i forbindelse med Kulturnatten. 

Der er kun adgang for publikum med Kulturpas. Kulturpasset kan købes på biblioteket på selve aftenen og i ugerne op til. Som noget nyt kan man også købe Kulturpasset digitalt i Kulturnattens webshop.

 

LYDSPOR I LITTERATUREN - Under overskriften ”Lydspor i litteraturen” sætter Biblioteket Frederiksberg resten af 2022 fokus på den tætte forbindelse mellem musikken og litteraturen. Det foregår på biblioteket, i podcasts ved arrangementer mv.

I litteraturens sal vil du kunne opleve inspirerende borde, som alle indeholder god skønlitteratur hvor musikken er omdrejningspunktet for historiens handling. Vi har også fundet de bedste boxsæt frem med musik, hvor tekstuniverset er lyrisk og velskrevet.