Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
.
Lokalitet
Frederiksberg Bibliotek
Falkoner Plads 3
Læsesalen
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Kvinderne i Korsbæk

25.10.18
Kom og vær med, når vi optager podcasten "Kvinderne i Korsbæk" med Matilde Anhøj, vært på podcasten "Matador med mere", forfatter og ekspert i TV-serier. Der er fri adgang uden billet.

Matador er kendt for mange ting. Blandt andet for fabelagtigt skuespil, fantastiske replikker og for en helt uforglemmelig stemning. Men det allermest uforglemmelige i Matador er faktisk Korsbæks kvindelige karakterer. Hvem er den stærkeste karakter? Hvem er den mest inspirerende? Hvem gennemgår den største udvikling? Svaret på disse spørgsmål vil næsten altid være én af de kvindelige karakterer. Og det er måske ikke så mærkeligt.

Produktionen af Matador startede i 1978 – lige i hælene på 70'ernes kvindebevægelse. Forfatteren, Lise Nørgaard, har selv måtte kæmpe for at klare sig som kvinde i en mandeverden. En kamp, der også er fokus for hendes erindringsbøger ”Kun en pige” og ”De sendte en dame”.

I Matador oplever vi, hvordan Korsbæks kvinder konstant må kæmpe for deres frihed og for deres selvstændighed. Men hvordan man kæmper og hvordan man definerer ”frihed” afhænger af, hvilken kvindetype man er. Matador rummer både portrætter af den følsomme kvinde, den opofrende, den politiske, den livsglade, den hårdtarbejdende  og den rebelske. Efterhånden som serien udfolder sig, oplever vi, hvordan disse forskellige kvindetyper alle har hver deres styrke – og hver deres private (kvinde)kamp at kæmpe.

Vil du høre mere om kvinderne i Korsbæk, så kom til foredraget d. 25. Oktober.

 

Der er fri adgang uden billet.