Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Fri entré uden billetter
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Samtalesalon: Sårbarhed

27.08.20
Medborgercentret inviterer til tre samtalesaloner. Saloner hvor vi mødes, stopper op og tager os tiden til at tale sammen.

Medborgercentret på Nordens Plads præsenterer et nyt initiativ, der skal få Frederiksbergborgere til at sætte travlheden lidt på pause, stopper op og tage sig tid til at tale sammen – også med nogen de ikke kender i forvejen.

De fleste af os lever en travl hverdag, hvor vi er meget på – på arbejdet, derhjemme, på telefon, medier etc. Vi skifter hurtigt sfærer, skal omstille os, være fleksible, og i de fleste sfærer skal vi præstere eller måles. Det mindsker desværre muligheden for fordybelse og nærvær. Samtalesalonen er et modsvar til denne tendens og stræber at skabe midlertidige præstationsfrie rum, hvor der er plads til uforstyrrede samtale, refleksion og nærvær.

Medborgercentret laver derfor i løbet af efteråret tre Samtalesaloner. Saloner der skal gøre det nemt at møde nye mennesker åbent og ærligt. Det er semi-offentlige rum, hvor alle kan vende sine tanker uden på forhånd at være blevet sat i bås.

Der er valgt tre overordnede emner: Sårbarhed, Frygt og Venskab. Alle emner der vækker nysgerrighed og helst allerede sætter tankerne i gang hos gæsterne, når de hopper på cyklen på vej til salonen. Temaet for denne samtalesalon er sårbarhed.

Man skal ikke forberede noget, hvis man ønsker at være med til Samtalesalonerne – men bare møde op med en lyst til at snakke sammen på en ny måde og med nogen, man ikke lige plejer at sludre med. Aftenens vært sørger for, at gæsterne falder i snak med nogle, de ikke allerede kender.

Der vil blive serveret et lille glas og lidt snacks til salonerne.