Om dette arrangement

Tid
17:30 - 19:00
Pris
0 kr
Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Sted
Biblioteket Frederiksberg, læsesalen
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Tanker & Bobler: Dansk landbrugs fremtid

10.10.19
Debat om dansk landbrugs fremtid med Chefjurist i Bæredygtigt landbrug, Nikolaj Schulz, samt Etnolog og vært fra Landbrugsmagasinet på den 2 radio, Rasmus Blædel Larsen.

Danmark er et landbrugsland. Hele 62% af vores areal benyttes til landbrug. Det bringer os på en flot andenplads i verden, kun overgået af Bangladesh, der slår os med nogle få procent, og dermed indtager førstepladsen.

Engang var vi næsten allesammen bønder, men grundet den teknologiske udvikling kan under 100.000 mennesker i dag producere langt mere mad end den danske befolkning kan spise. Faktisk eksporterer vi omkring 75% af de varer landbruget producerer til udlandet. Når det kommer til de 32 milioner af svin vi årligt producerer, er tallet hele 90%. Eksporten giver, ifølge detektor, en årlig indtjening til Danmark på omkring 80 miliarder af kroner. 

Landbruget er dog samtidigt tynget af en høj gæld, der i 2018, ifølge Danmarks statistik, lå på omkring 340-350 milliarder af kroner, og samme år måtte 124 Heltidsbedrifter erklære sig konkurs. 

 

Hvad er fremtiden for Dansk Landbrug?

Er den nuværende forretningsmodel, som går efter konstant at øge produktiviteten og bedrifternes størrelse, rentabel?

Kan dansk landbrug overhovedet drives anderledes, og i så fald hvordan? 

Skal vi have mere eller mindre landbrug i Danmark?

 

Det er spørgsmål som disse vi vil debattere til denne aftens Tanker & Bobler arrangement.

Som til alle andre Tanker & Bobler arrangementer kan man købe et glas bobler for kun 15 kr . i baren.

 

Om debattørerne:

Nikolaj Schulz er Chefjurist for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landbrugsfamilierne.

Billedresultat for nikolaj schulz bæredygtigt landbrug

 

Rasmus Blædel Larsen er Etnolog og har skrevet Ph.d om dansk landbrug. Derudover driver han bloggen, Landbrugets fremtid, samt radioprogrammet, Landbrugsmagasinet på den 2. radio.