Om dette arrangement

Tid
17:30 - 18:30
Pris
Fri entré
Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Sted
Avislæsesalen
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Tanker & Bobler: Historier fra ”Det vilde Østtyskland”

12.11.19
Kan man her 30 år efter murens fald identificere klare forskelle på hvorledes forfattere i øst og vest skriver? Litteraturhistoriker Hanne Roswall Laursen giver et bud.

I efteråret 1989 faldt Muren, og tyskerne begyndte at glæde sig til, at Tyskland igen skulle blive ét land. Her 30 år senere oplever mange, at det er så som så med enheden - østtysk politik, kultur og mentalitet er stadig bestemt af områdernes særlige fortid. I litteraturen får det særligt østtyske også sit eget udtryk. Foredraget vil give eksempler på romanforfattere, der med fantasi og stor fortællelyst tager læseren med rundt i den østtyske provins og zoomer ind på nogle af de mennesker, drømme og dramaer, som findes her. (Det kommer primært til at dreje sig om romaner, der er oversat til dansk)

Hanne Roswall Laursen er cand. mag. i tysk og klassisk græsk fra Københavns Universitet, og har undervejst studeret på flere tyske universiteter: Friedrich-Schiller-Universität i Jena 1987-88, Freie Universität i Berlin 1990-91 og Humboldt-Universität i Berlin 1994 og 1997. I 2003 blev hun af Københavns Universitet tildelt en ph.d.-grad for en afhandling om tysk litteratur.