Om dette arrangement

Tid
17:30 - 18:30
Pris
Fri entré
Lokalitet
Hovedbiblioteket - Læsesalen
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Tanker & Bobler: Hvad er gæld?

28.11.17
Professor i idehistorie, Mikkel Thorup, giver en idehistorisk gennemgang af begrebet gæld. Ikke bare den økonomiske gæld, men også den moralske.

Gæld handler ikke kun om hvad vi skylder til banken. Det handler også om hvad vi skylder vores børn, vores fædreland, samfundet, og ja troende mennesker vil sikkert også hævde, at vi skylder noget til ham i det høje.

Til dette Tanker & Bobler arrangement vil professor i idehistorie, Mikkel Thorup, give en grundig indføring i både økonomisk og moralsk gæld, samt redegøre for hvorledes disse to forskellige gældsformer konstant fletter sig ind i hinanden.

Et samfund der i så høj grad som vores er baseret på økonomisk gældsætning skaber nemlig en særlig form for subjekter. Mennesker med gæld er som udgangspunkt mennesker der arbejder mere, og derfor handler det ikke kun om at få lidt flere penge i statskassen, når regeringen taler om at omdanne vores nuværende SU system til et lånebaseret system. Det handler også om at disciplinere unge mennesker til at komme hurtigere ud på arbejdsmarkedet, ved at få dem til at gældsætte sig i en tidlig alder.

Tanker & Bobler

Under overskriften Tanker & Bobler afholder Biblioteket Frederiksberg fyraftensarrangementer, hvor ny viden formidlet af fagpersoner går hånd i hånd med et glas bobler. Så husk kontanter til et glas bobler, når Tanker & Bobler giver dig et indblik i hvad gæld er.

Fri entré

Materialer