Om dette arrangement

Tid
17:30 - 19:00
Pris
.
Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Sted
Læsesalen
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Tanker & bobler: Hvad vil Rusland?

27.06.19
Foredrag om Ruslands udenrigspolitiske plan - og hvad den betyder for Danmark.

I år er det 30 år siden Berlinmuren faldt, en begivenhed der ledte frem mod Sovjetunionens opløsning i 1991. Når vi ser tilbage på perioden efter Sovjetunionens opløsning var den første fase karakteriseret ved at Vesten og Rusland nærmede sig hinanden. Stemningen var god, og Ruslands daværende statsleder, Boris Jeltsin, var, når han mødtes med sine kollegaer i Vesten, altid i et påfaldende godt humør. 

Efter årtusindeskiftet synes forholdet mellem Rusland og Vesten dog langsomt at være blevet forværret, og Ruslands nuværende statsleder, Vladimir Putin, fremstår som værende af en lidt anden karakter end sin forgænger.

Rusland har -uden at stå ved det- angrebet sit naboland Ukraine, skudt et civilt passagerfly ned, spillet en aktiv rolle i krigen i Syrien på regimets side, samt forsøgt at påvirke demokratiske valg i Vesten. Samtidig optræder Rusland i danske trusselsvurderinger, og Rusland bliver i højere og højere grad opfattet som en fjende mod Danmark og vores allierede.

Dette foredrag sætter fokus på Russisk udenrigspolitik og sikkerhedspolitik, herunder russiske efterretningsmetoder- også med formålet at forstå det land, vi opfatter som fjende.

Om foredragsholderne:

Kirstine ottesen er uddannet journalist og bachelor i russisk med særligt fokus på russisk udenrigspolitik, familieforhold og feminisme i Rusland.

Ida Alban Adler er cand. mag i Østeuropastudier med speciale i sikkerhedspolitik og et fokus på Ruslands energipolitik og Hviderusland. 

Fri entré uden billet.