Om dette arrangement

Lokalitet
Hovedbiblioteket - Læsesalen
Danmark
Tid
17:30
Pris
.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Tickets
Billetsalg lukket
Foredrag & debat

Tanker & Bobler: Reformationen i dag - har du altid dårlig samvittighed?

14.09.17
Historiker Asser Amdisen forklarer, hvordan fænomener, idéer og handlemåder i det moderne samfund hænger sammen med reformationen

Reformationen i 1536 havde en afgørende betydning for vores liv på mange områder. Individualisme, oplysning, industrialisering, demokrati, flid, moral og lykke er bare eksempler på felter, hvor de reformatoriske bevægelser grundlæggende har ændret vores måde at tænke på.

Foredraget tager udgangspunkt i nutiden, men trækker tråde tilbage og forklarer, hvordan fænomener, idéer og handlemåder i det moderne samfund hænger sammen med reformationen.

Reformationen er på en gang årsagen til, at vi er et af verdens rigeste samfund, men samtidig også et samfund, hvor fremmedgørelsen er enorm og selvmordsraterne skyhøje.

Et oplæg om idéhistoriens lange linjer - og både oplysende, underholdende og forhåbentligt forstyrrende for den moderne tilhører.

Tanker & Bobler

Under overskriften Tanker & Bobler afholder Biblioteket Frederiksberg fyraftensarrangementer, hvor ny viden formidlet af fagpersoner går hånd i hånd med et glas bobler. Så husk kontanter til et glas bobler, når Tanker & Bobler giver dig et indblik reformationen.

Fri entré.