Tue Biering, Sara la Cour og Simon Lereng Wilmont

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Litteraturens Sal
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

URO: Fra krig til film og teater

22.02.23
Teaterinstruktør Tue Biering, tidligere soldat Sara la Cour og filminstruktør Simon Lereng Wilmont fortæller om kunstnerisk formidling af krig.

Kan man lave kunst ud af frygtelige krigsoplevelser? Vi skal høre om forestilling My Deer Hunter, hvor krigsveteraners traumer bliver til teater. Vi slutter af med visning af filmen Oleg og krigen, og instruktøren, Simon Lereng Wilmont, fortæller om at arbejde i et krigshærget land, og hvordan han formidler krigen set fra børns synsvinkel.

Program: 

Kl. 18.30 - 18.40: Velkomst og litterært anslag ved bibliotekets kulturformidler.
Kl. 18.45 - 19.30: Tue Biering og Sara la Cour fortæller om My Deer Hunter.
Kl. 19.30 - 19.45: Pause
Kl. 19.45 - 21.00: Simon Lereng Wilmont introducerer og viser filmen Oleg og krigen.

Teaterinstruktør Tue Biering modtog i 2022 Kronprinsparrets Kulturpris for hans evne til at skabe vilde og tankevækkende teateroplevelser. Den eksperimenterende form ses bl.a. i forestilling fra 2021 My Deer Hunter, som Bering modtog Årets Reumert for. Denne forestilling handler om fire krigsveteraner, som kæmper med PSTD og med at vende tilbage til samfundet. En af skuespillerne i forestillingen er Sara la Cour, der tidligere var udsendt til Afghanistan som soldat. Her oplevede hun umenneskelige ting, som beskrives, når hun spiller ”sig selv”i forestillingen. 
Denne aften vil Tue Biering og Sara la Cour fortælle om processen med at omsætte krigsoplevelser til manuskript og iscenesættelse på teatret. Se mere om forestillingen 

Krig på film

Simon Lereng Wilmont har instrueret to film om børn fra det krigsramte østlige Ukraine: Den oscarnominerede  A House of Splinters om et børnehjem i Ukraine og filmen Olegs Krig - en barndom i krigens skygge, som har vundet en Robert og flere internationale priser. Den sidste film er også lavet i en kortere version, Oleg og krigen, og det er den, som vi skal se denne aften. Filmene findes på Filmstriben.
Simon Lereng Wilmont fortæller om, hvordan man som instruktør arbejder i et krigshærget land og formidler krigen set fra børns synsvinkel. Bagefter vises Oleg og krigen, om den tiårige Oleg og hans bedstemor, der lever i krigens kaos mellem Ukraine og Rusland. Her fortæller filminstruktøren om Olegs Krig: 

Fri entré med billet


Foredragsrækken URO
Verden er urolig, foranderlig og i bevægelse. I Ukraine hærger krigen, I Iran raser et kvindeoprør mod regimet, og samtidig fejer klimakatastrofer hen over kloden. 
Gennem foredragsrækken URO ser vi nærmere på vores urolige verden og sætter fokus på krig, kvinder og klima. Vi får besøg af bl.a. meteorolog Jesper Theilgaard, folketingsmedlem Ida Auken, instruktør Tue Biering og forlægger Shëkufe Heiberg som fører os ind i de urolige emner. Se hele programmet på www.fkb.dk/URO 

Tags