Ida Auken (Foto: Marie Hald) og Frederik R. Sandby

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:15
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Litteraturens Sal
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

URO: Klimakrise - håb og handling

19.04.23
Folketingsmedlem, Ida Auken, og sekretariatsleder i Klimabevægelsen, Frederik Roland Sandby, sætter fokus på, hvad vi selv kan gøre for at handle i klimakampen.

Vores planet er hastigt på vej mod et klimakaos, hvor vi som mennesker skal finde nye måder at agere på. Det ser sort ud, og vi har brug for både håb og handling, hvis der skal være en verden til de kommende generationer.   

Denne eftermiddag giver Ida Auken og Frederik R. Sandby os indblik i, hvordan vi som individer kan træffe valg, som gør en forskel.

Med udgangspunkt i sin bog fra 2022 Tro på det - Klima, håb og handlekraft fortæller Ida Auken om, hvordan man kan vende klimaangst til handlekraft og finde en vej forandring.

Frederik R. Sandby præsenterer os for Klimabevægelsen, som er en forening, der rummer mange forskellige grupper - f.eks. Den Grønne Ungdomsbevægelse, Bedsteforældrenes Klimaaktion, FridaysForFuture og flere andre. Klimabevægelsens mål er at sikre fremtiden, vende frygt og apati til mod, og medvirke til, at befolkningens krav mødes med politisk handlekraft. Se mere om Klimabevægelsen

Program 

Kl. 16.30 - 16.40: Velkomst og litterært anslag ved bibliotekets kulturformidler.
Kl. 16.40 - 17.25: Ida Auken fortæller om at bevare håbet i en dyster klimakamp. 
Kl. 17.30 - 18.15: Oplæg ved Frederik Roland Sandby om klimabevægelsen og dens forskellige grupper. 

Om oplægsholderne

Ida Auken er uddannet teolog fra Københavns Universitet. Hun er Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og var miljøminister fra 2011 til 2014. Ida Auken har gennem hele sin professionelle karriere beskæftiget sig med klima- og miljøpolitik, og det klimaforandringerne og kampen for et bæredygtigt samfund, der igennem de sidste to årtier har drevet hendes politiske virke. 

Frederik R. Sandby har en kandidatgrad i Klimaforandringer fra Københavns Universitet. Han er medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse og arbejder som sekretariatsleder i  Klimabevægelsen. Se mere om Klimabevægelsen

Fri entré med billet


Foredragsrækken URO
Verden er urolig, foranderlig og i bevægelse. I Ukraine hærger krigen, I Iran raser et kvindeoprør mod regimet, og samtidig fejer klimakatastrofer hen over kloden. 
Gennem foredragsrækken URO ser vi nærmere på vores urolige verden og sætter fokus på krigkvinder og klima. Vi får besøg af bl.a. meteorolog Jesper Theilgaard, folketingsmedlem Ida Auken, instruktør Tue Biering og forlægger Shëkufe Heiberg som fører os ind i de urolige emner. Se hele programmet på www.fkb.dk/URO 

Tags

Materialer