Jesper Theilgaard og Esther M. Kjeldahl

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:45
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Litteraturens Sal
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

URO: Klimakrise - valg og konsekvenser

09.03.23
Meteorolog Jesper Theilgaard og klimaaktivist Esther M. Kjeldahl sætter fokus på klimakrisen, og hvad vi selv kan gøre for at leve mere klimavenligt.

Vores planet er hastigt på vej mod et klimakaos, hvor vi som mennesker skal finde nye måder at agere på. De globale temperaturer stiger, udledningen af drivhusgasser vokser, og naturfænomener opfører sig anderledes og voldsommere, end vi er vant til.  

Meteorolog Jesper Theilgaard og klimaaktivist Esther M. Kjeldahl ser nærmere på, hvordan klimakrisen påvirker os, og hvordan den behandles i medierne. Hvor er de unges stemmer i klimakampen - og hvad kan vi selv gøre for at leve mere klimavenligt?  

Program:

Kl. 19.00 - 19.10: Velkomst og litterært anslag ved bibliotekets kulturformidler.
Kl. 19.10 - 19.55: Esther Kjeldahl fortæller om de unges stemmer i klimakampen.
Kl. 20.00 - 20.45: Jesper Theilgaard beretter om mediernes håndtering af klimaet. 

Om oplægsholderne

Jesper Theilgaard er meteorolog og kendt som vejrvært på DR, hvor arbejdede indtil 2018. Siden har han helliget sig klimakampen og har hjemmesiden www.klimaformidling.dk. Theilgaard er forfatter til en lang række bøger om klima og vejr. Den seneste fra 2021, Da vejret blev en nyhed, omhandler de sidste 20 års store vejrmæssige forandringer.

Esther M. Kjeldahl, filosof, klimaaktivist og initiativtager til Den Grønne Ungdomsbevægelse. I 2020 udgav hun bogen Vi er sammen om at mærke det, som sætter ord på mange unges klimabekymringer og viser vejen til at handle i fællesskab. Kjeldahl er flittig debattør, og hun argumenterer bl.a. for, at det store fokus på den enkeltes privatforbrug er en afledningsmanøvre, så magtfulde industriers klimabelastninger overses. Se mere om Esther M. Kjeldahl.

Fri entré med billet


Foredragsrækken URO
Verden er urolig, foranderlig og i bevægelse. I Ukraine hærger krigen, I Iran raser et kvindeoprør mod regimet, og samtidig fejer klimakatastrofer hen over kloden. 
Gennem foredragsrækken URO ser vi nærmere på vores urolige verden og sætter fokus på krigkvinder og klima. Vi får besøg af bl.a. meteorolog Jesper Theilgaard, folketingsmedlem Ida Auken, instruktør Tue Biering og forlægger Shëkufe Heiberg som fører os ind i de urolige emner. Se hele programmet på www.fkb.dk/URO 

Tags

Materialer