Foto: 24syv
Foto: 24syv

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Litteraturens Sal
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Spionlitteratur og gedulgte efterretningstjenester

04.10.23
Mød værterne fra 24Syv-programmet Det hemmeligste af det hemmelige.

Efterretningstjenesterne opererer i en skyggeverden, hvor virkeligheden ikke sjældent overgår fantasien.

Tag med Anders Christiansen og Christian Kirk Muff på sightseeing i grænselandet mellem spionkrimier og virkelige sammensværgelser, hvor sandt bliver til falsk, sort til hvid og miav til vov. 

De to har som henholdsvis journalist og dokumentarist gravet sig dybt ned i omstændighederne for mordet på den svenske statsminister Olof Palme i 1986; et imponerende researcharbejde, som de har formidlet først i Krimiland på Radio4 og siden 2022 i 24Syv-programmet Det hemmeligste af hemmelige.

I sidstnævnte programserie beskæftiger de sig udover Palmemordet med den kolde krigs hemmeligheder. Særligt de såkaldte Stay Behind-netværk, som CIA og Nato understøttede i Vesteuropa fra år 1945 og frem. 

Denne aften kan du møde de to til en snak om deres foretrukne spionlitteratur, hemmelige agenter – og nok også en bemærkning eller tre om Stay Behind og Palmemordet. 

Arrangementet optages og udgives efterfølgende som lyd på bibliotekets podcastkanal.

Fri entré med billet.

KRIMI PÅ BIBLIOTEKET 
Frem til nytår er hovedbiblioteket din ultimative krimicentral. Fordyb dig i krimigenren, når vi fylder hele den store sal med nye krimihits, tidløse mesterværker og spændende arrangementer. 
Læs mere på www.fkb.dk/krimi2023