Om dette arrangement

Tid
18:00 - 0:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Hovedbiblioteket
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For alle

Natlys - En aften i lys og mørke på Biblioteket Frederiksberg

11.10.19 - 12.10.19
Frederiksberg Bibliotek udforsker lyset og mørket til Kulturnatten, når efterårsaftenens sorte tæppe trækkes ind i huset som kulisse, og kun oplevelserne lyser op. Find ud af om litteratur kan spises, tegn lysende selfies og leg med Hollywoods yndlingsrekvisit, green screen’en. Vi er med til at vende byen på vrangen og lyse Frederiksberg op i mørket.

På Biblioteket Frederiksberg foregår alle aktiviteter løbende over hele aftenen, så du kan komme, når du vil og blive så længe du vil. Oplev Biblioteket iscenesat med særligt lys, og gå på opdagelse i de mange aktiviteter. Køb lækre drinks i lysbaren, gå en mørkevandring og smag på ordene, oplev moderne videokunst og leg med ord om lys og mørke.

Program

  • Gå på opdagelse i det mørklagte bibliotek og undersøg lyset og mørket i de mange forskellige aktiviteter
  • Kom med på mørkevandring med Lysbid og Biblioteket
  • Oplev udfordrende videokunst om lys/mørke af den roste, unge danske kunstner Kim Richard Adler Mejdahl
  • Dyk ned i begreberne "lys" og "mørke"
  • Eksperimentér med black-out poetry
  • Lav fed fotokunst med ”light painting”

Natlys – mest for børn
Kom ind i mørket og hør fortællinger om lys og mørke midt i en sanselig installation – måske bliver det lidt uhyggeligt, men det skal nok blive godt igen! Gå på jagt efter lysende stjerner med uv-lommelygter og find det magiske ord, skrevet med usynligt blæk. Måske vinder du en præmie? Biblioteket er fyldt med aktiviteter, som du kan prøve.

Byen på vrangen
Sammen med 7 andre frederiksbergske kulturnatsaktører er Biblioteket med til at vende byen på vrangen og lyse Frederiksberg op i mørket.

På Biblioteket åbner tekstil- og lysdesigner Anna Rosa Hiort-Lorenzen med værket A sensitive landscape (2018) op for naturens verden både over og under jorden. Indviklede, lysende rodnet løber gennem vinduespartierne på bibliotekets facade ud mod Solbjerg Plads og tager form som et sanseligt landskab ved bibliotekets hovedindgang. 

Samspillet mellem lys og mørke og svampes underjordiske transportnetværk udgør den tematiske baggrund for værkerne, der akkompagneres af en stemningsfuld lydside komponeret af Kristian Hverring, som vil kunne høres på Solbjerg Plads. 

 

Værkerne udstilles som en del af lyskunstprojektet "Byen på vrangen”, der er kurateret af Kaleidoskop.

 

Adgang med Kulturpas.