Om dette arrangement

Tid
18:00 - 23:30
Pris
.
Lokalitet
Frederiksberg Hovedbibliotek
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For alle
Kunst & Kultur

Program for Kulturnatten på Frederiksberg Hovedbibliotek

12.10.18
Bliv indhyllet i lys og omsluttet af lyd i en unik og særlig tilrettelagt koncertoplevelse. Smag på fremtiden, giv den gas til vores lydløse havefest, fordyb jer i Fatamorgana Loungen, snyd dine sanser og nyd fællesskabet i natten.

Træd ind i et sandt sanselaboratorium med flotte lyssætninger og fortryllende omgivelser, hvor I kan få rørt alt fra lattermuskler til dansemuskler, mens jeres sanser bliver udfordret.

Programmet er en del af Følg lyset ud i Kulturnatten på Frederiksberg.

Synssansen

Fatamorgana Lounge: Slip din indre kunstner løs eller se med fra loungen, når vi skaber analoge visuals til familievenlig syrerock med skøre drømmelandskaber og abstrakte mønstre ved hjælp af vand, frugtfarver, glimmer, sæbebobler, gamle overheadprojektorer og meget mere.

Det fluorescerende rum: Træd ind i en selvlysende verden. Sæt dit aftryk på et stort fælles kunstværk i det fluorescerende rum, der kun kan ses i UV-lys og mal dig selv og din familie med selvlysende mønstre og farver (godkendt til ansigtsmaling).

Selfie Booth:​ Hvordan ser smagen af ørevoks ud? Eller af blå bær? Eller af regneorm? Kom og tag et sjovt billede af dig selv og familien i vores selfie booth, mens I sætter tænderne i Harry Potters yndlingsslik, Berties multismagsbønner, hvor hver bid er en sansemæssig satsning.

Følesansen

Mini maker – støb din egen chokolade​: Chokolade smager bedre, når du selv støber din chokoladefigur. Få en forsmag på bibliotekets fremtidige makerspace og støb din egen chokoladefigur, du kan tage med dig og spise. Alle formene er skabt af bibliotekets brugere og støbt af 3D-printere.

Mega-size verden: Udfordr familien i et slag kæmpemikado eller et spil megaskak og bliv del af et `mini-size´ spilfællesskab.

Smags- og lugtesans

Sansbar​: Tag en pause i laboratoriebaren og sluk tørsten med drinks med og uden alkohol med sanselige twist af nye former og farver.

Smag på fremtiden​: Udfordr hinanden med smagsprøver på fremtidens fødevarer – insekter – og få inspiration til, hvordan I allerede i dag kan spise flere af fremtidens madvarer.

Høresansen

Silent Disco: Giv den gas til vores lydløse havefest, hvor det kun er jer, som danser, der kan høre musikken.

Hør en historie​: Lev dig ind lydlandskaber og fortællinger, der kun kan opleves i fællesskab med aftenens andre gæster. Du kan også lytte til sjove podcastfortællinger skrevet af børn eller læne dig tilbage og nyde live historiefortælling.

Solbjerg Plads

Bliv opslugt af lyd og lys når vi i samarbejde med Dansk Institut for Elektronisk Musik blænder op for en helt særlig koncertoplevelse på Solbjerg Plads. Pladsens 32 underjordiske højtalere vil få luften til at fyldes med unikke lydkompositioner imens pladsen flyde over med fascinerende og omfavnende lys.

19:00 Rasmus Fisker & Antti Koukonen: Indusphere:
Bevæg dig gennem et industrielt storbylandskab midt på Solbjerg Plads, når de to lydkunstnere Rasmus Fisker & Antti Koukonen fremfører deres installationsværk INDUSPHERE. Mærk hvordan lyden forandrer sig, mens du går rundt på pladsen, og luk øjnene og gå på opdagelse i den moderne bys velkendte og skjulte lyde. 

’Indusphere’ er en multikanal-lydinstallation baseret på optagelser fra by- og industriområder i og omkring Århus. Værket er konstrueret på en sådan måde, at lydmiljøet konstant forandrer sig og giver en oplevelse af, at man bevæger sig fra sted til sted. Værket havde premiere i forbindelse med lydkunstfestivalen ’Akusmata sound weekend' i Helsinki tidligere i år.

20:00 Jonas Reif Jørgensen: TBA
Gå i trance med ambiente lydharmonier, der slynger sig rundt på pladsen i forskellige mønstre. Bliv omsluttet af et mikroskopisk virvar af lydeffekter, der bevæger sig hen mod en bragende og forløsende finale. Værket er lavet specifikt til Lydbrøndene og giver en demonstration af, hvordan brøndenes 32 højtalere tilsammen giver lytteren en helt særlig oplevelse.

21:00 ROSYAN (Rosanna Lorenzen)
Udforsk mødet mellem den akustiske og elektroniske verden, når den dansk-iranske lydkunstner Rosanna Lorenzen mixer stemningsfulde cellokompositioner med rå lydoptagelser. Oplev hvordan hun i et organisk og atmosfærisk lydunivers aftvinger nye muligheder af sit instrument, mens pladsen indhylles i omsluttende lys og fuldender sanseoplevelsen.


Husk, at der kun er adgang med Kulturpas, som fx kan købes på Frederiksberg Hovedbibliotek.

Tags