Billede af micro:bit computer

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg - Platformen ved børnebiblioteket
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Kurser & undervisning

Micro:bit for voksne

19.03.19
Lær at programmere Micro:bit, der er en simpel computer udviklet til at vække interesse for elektronik og programmering hos børn. Det er dog også et lærerigt stykke legetøj for voksne. Workshoppen kræver ingen forudgående forudsætninger.
Lær at programmere Micro:bit, der er en simpel computer udviklet til at vække interesse for elektronik og programmering hos børn. Det er dog også et lærerigt stykke legetøj for voksne. Workshoppen kræver ingen forudgående forudsætninger.

Micro:bit er et lille computerboard på bare 4 cm x 5 cm med indbyggede sensorer som accelerometer, termometer og kompas. Den har også to trykknapper, en skærm med 25 LED’er og Bluetooth-forbindelse. Derudover er kan man let tilkoble løse komponenter, lys, sensorer, højtaler, motorer osv.

Micro:bit er udviklet til at vække interesse for elektronik og programmering hos børn og unge, men den er også et lærerigt stykke legetøj for voksne.

Den kan programmeres fra en computer, hvor man bruger et simpelt visuelt programmeringssprog. Den kan også programmeres med rigtig kode, så man kan lave mere avanceret logik.

I disse uger starter et projekt, der hedder Ultra:Bit, hvor Danmarks Radio uddeler Micro:Bits til alle landets 4. klasseelever. Der vil derfor de næste par måneder komme fokus på Micro:bit.

Hvis du er nysgerrig på Micro:bit, eller gerne vil introducere naboens børn, dine børnebørn eller måske endda dine egne børn til elektronik og programmering, så er denne workshop en god lejlighed til at komme i gang.

På to timer kommer du igennem en række små øvelser, så du bliver fortrolig med Micro:bit-programmering og Micro:bit’ens funktioner.

Deltagelse kræver ikke kendskab til elektronik eller programmering og biblioteket har Micro:bits og computere, som du låner.

---

Det er gratis at deltage, men du skal hente en billet – tryk på bestillingsknappen for at komme til billetsiden.

Billetterne bliver frigivet den 19. februar 2019 klokken 12:00 og der er et begrænset antal billetter.

Hvis der ikke er flere billetter tilbage, så skriv dig på ventelisten. Vi får ofte afbud, så der er en god chance for at komme med alligevel. Vi gentager dette arrangement med jævne mellemrum, og de der står på ventelisten, får fortrinsret næste gang det afholdes.

---

Biblioteket Frederiksberg opstarter i efteråret 2018 "maker"-aktiviteter for både børn og voksne. Det handler om kreativitet, idéudvikling, brug af computere, ny software, elektronik, 3D-print, robotter og meget andet.

På sigt er det planen, at biblioteket åbner et ”maker”-område, hvor du kan komme og lære nye digitale færdigheder.

Du kan få nyheder om vores aktiviteter ved at melde dig i vores Facebook-gruppe Frederiksberg Learning Lab: https://www.facebook.com/groups/1933149520075451/ eller skrive dig op til vores email-nyhedsbrev her: http://eepurl.com/dGrPIj.

Hvis du har spørgsmål til Frederiksberg Learning Lab, kan du kontakte os her: learninglab@frederiksberg.dk

Tags