Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:30
Pris
Aflyst
Bibliotek
Sted
Avislæsesalen
Målgruppe
For alle
Litteratur

AFLYST: Højtlæsning #4 af Et Juleeventyr og klassisk koncert

19.12.20
Som følge af myndighedernes opdaterede regningslinjer er Biblioteker Frederiksberg lukket midlertidigt. Alle arrangementer i perioden fra den 8. december til den 10. januar er derfor aflyst. Følg med på fkb.dk

Før 1800-tallet var den klassiske musik ikke udbredt i den britiske kultur på trods af, at musikken igennem lang tid havde haft en central rolle i dele af det øvrige Europa. Men i løbet af de kommende årtier begyndte musikken at finde rodfæste og indfinde sig i det britiske borgerskabs stuer, hvor selskaberne med få instrumenter blev underholdt med mindre versioner af orkestermusikken.

I Charles Dickens 19. århundrede var særligt romantikkens musik styrende, og britiske komponister, der ellers inspireret af bl.a. deres tyske, polske, østrigske kolleger, begyndte at opnå anseelse i resten af Europa.

Lad dig føre ind i borgerskabets stue, når cellist Torbjørn Eika Jørgensen og klarinettist Julie Aaquist spiller værker fra den klassiske musik fra Charles Dickens samtid.

Med den helt rette stemning er der efter koncerten oplæsning fra ”Et juleeventyr” ved Charles Dickens Selskabet. Højtlæsningen vil denne dag blive udført af skuespiller Birgitte Bruun, som du kender fra både Matador og familien Gyldenkål.

Gennem 4 lørdage i december højtlæser vi fra Et Juleeventyr og kommer sammen igennem fortællingens højdepunkter. Vil du have det hele med, så lån et eksemplar og læs videre hjemme.. Vi er nu nået til 4. og sidste læsning af føljetonen, hvor vi møder juleeventyrets tredje og sidste juleånd og fuldender Ebenezer Scrooges forvandling.

 

Arrangementet finder sted i avislæsesalen og der er fri entré med billet.

 Vi overholder naturligvis alle regeringens retningslinjer i forhold til Corona. Dette betyder dog også, at der er et begrænset antal pladser til arrangementet.

 

 

Flere julearrangementer

Biblioteket sætter stemning på julen med Charles Dickens' klassiske "Et juleeventyr” om den skulende, skældende og frem for alt juleløse Scrooge, der omvendes af julens næstekærlige budskab.

Det gør vi gennem foredrag, koncerter, højtlæsninger, udstillinger, podcasts og meget mere, hvor du kan opleve, reflektere og blive underholdt med udgangspunkt i alle de følelser, på godt og ondt, som julen rummer.

 Alle arrangementer foregår under sikre rammer, ligesom flere arrangementer vil kunne opleves live på Facebook