Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Hovedbiblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Litteratur

ENTER NJÁLA - Sagaforsker på afveje

03.03.20
Mød Stine Pilgaard i en scenesamtale med sagaforsker Annette Lassen om sagaernes dragningskraft i dag - og om en hvis romankarakter ved navn Lisa

I Stine Pilgaards roman “Lejlighedssange” (2015) er karakteren Lisa en kærlig karikatur på en sagaforsker. Ligegyldigt hvad talen falder på - ugebladshoroskoper, nabokonflikt, navngivning af børn - kan Lisa diske op med et referencer til sagaerne. 

Annette Lassen er sagaforsker ved Københavns Universitet, og nu indbyder Biblioteket Frederiksberg dig til en scenesamtale, hvor Annette Lassen og Stine Pilgaard vil snakke om sagaer, humor, fiktion - og sagaer.

Arrangementet “Sagaforsker på afveje” er en del af formidlingen omkring installationen om Njals saga, “Enter Njála - din saga, din algoritme”, som du kan opleve på Biblioteket Frederiksberg 22. januar - 6. marts 2020.

 

Fri éntre med billet

 

- Stine Pilgaard griner. Foto Kathrine Rohrberg, Rosinante
 
Annette Lassen er sagaforsker ved på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Den Arnamagnæanske samling, Københavns Universitet. Hun har været redaktør på nyoversættelserne af de islandske sagaer og har bl.a. skrevet bogen “Islændingesagernes verden” (Gyldendal 2017).
 
Stine Pilgaard har skrevet romanerne “Min mor siger “ (2012) og “Lejlighedssange” (2015). Den første har opnået nyklassikerstatus.
 
 

Materialer