Foto: Isak Hoffmeyer/Gyldendal

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:00
Pris
Fri entre, uden billet. Alle er velkomne
Lokalitet
Udlånssalen, Biblioteket Frederiksberg,
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Den store kærlighedsfortælling: Oplev Suzanne Brøgger Live

03.10.19
ET STRYGEJERN I HOVEDET. Suzanne Brøgger besøger Biblioteket Frederiksberg til en scenesamtale om debutbogen "Fri os fra kærligheden" (1973)

Da Suzanne Brøgger (født 1944) debuterede med bogen "Fri os fra kærligheden" i 1973, var det et vildt kommandoraid ind i og hen over en hel række af adgang-forbudt-områder i det litterære landskab. I en storskrydende polemisk tone blæste Brøgger til oprør mod stivnede konventioner. Hendes frontalangreb på både kærligheden, ægteskabet og litterære reglementer fik bølgerne til at skvulpe i badekaret - men også i svimmingpoolen, i Øresund og i Atlanterhavet.

I en scenesamtale med litteraturformidler Søren Langager Høgh vil Suzanne Brøgger se tilbage og fremad, indad og udad med udgangspunkt i kærligheden, sådan som den tog sig ud i de 15 tekster i "Fri os fra kærligheden".

 

"Hvis vi bare bliver fodret med rigeligt med tryghed, kundskab og kærlighed, så bliver menneskene lykkelige - og livet risikofrit. I så fald, hvis det skal være på den måde, så fri os fra kærligheden. Så vil jeg nemlig hellere ha' et strygejern i hovedet"

(Suzanne Brøgger "Fri os fra kærligheden", Rhodos 1973, side 191) 

 

Englene stirrer på kærligheden. Cover til 'Fri os fra kærligheden', Rhodos, 5. oplag, 1975
- De fede engle stirrer på kærligheden. Cover "Fri os fra kærligheden", 5. oplag, Rhodos 1975. Portrætfoto: Isak Hofmeyer, udlånt af Gyldendal

Materialer