Luka Holmegaard & Mons Bissenbakker

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:45
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Litteraturens Sal
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Køn, krop og queer - forfattersamtale med Luka Holmegaard og Mons Bissenbakker

07.08.24
Queerforsker Mons Bissenbakker taler med forfatter Luka Holmegaard om hans forfatterskab og hans seneste udgivelser.

I løbet af samtalen kommer de to til at tale om poetikker og skrivestrategier, og om forholdet mellem skrift, læsning og kropslig erfaring. Hvordan forholder man sig til at skrive litteratur som er farvet af transerfaring eller til at skrive som out transperson? Hvad kan man gøre for ikke at føle sig tvunget til at udlevere alt til et ciskønnet blik? Og hvordan undgår man at ende i skabet?"

Om oplægsholderne

Luka Holmegaard er en prisvindende, dansk forfatter, der bl.a. har skrevet de anmelderroste romaner Graceland, Look og Havet i munden. Holmegaards bøger fremhæves ofte for deres præcision, skønhed, særlige billedsprog, humor og nyskabende fortælleteknikker. Hans forfatterskab er alsidigt og tæller ud over romaner også essayistik, digte og blandingsformer. Gennem flere år har han bidraget med reportager, essays, teater-, film- og kunstkritik til blandt andet Dagbladet Information og Atlas Magasin.

Mons Bissenbakker er lektor i kønsforskning og leder af forsknings- og undervisningscenteret Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed, som er en del af Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (HUM) på Københavns Universitet. Som forsker og vejleder har han beskæftiget sig med køn, seksualitet og affekt. Hans igangværende forskning omhandler bl.a. dansk trans-litteratur, hvor nutidige litterære stemmer formidler og arbejder kunstnerisk med trans-erfaringer og kønsidentitetsspørgsmål. 

Fri entré med billet.