Foto: Thomas Wågstrøm

Om dette arrangement

Tid
20:00 - 21:30
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Nordsalen
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Livetransmission: Karl Ove Knausgård

01.11.22
Vi livestreamer den kendte forfatters besøg på det Kgl. Bibliotek.

Den norske forfatter Karl Ove Knausgård er en af de største og mest skelsættende forfattere i nyere skandinavisk litteraturhistorie. Den 1. novmber besøger han Den Sorte Diamant for at tale om sit forfatterskab og modtage Hans Christian Andersen Litteraturpris. 

Arrangementet i Diamanten er udsolgt, men du har stadig mulighed for at opleve forfatteren, når vi livestreamer arrangementet direkte fra Dronningesalen.

Karl Ove Knausgårds forfatterskab

I 2021 var det 10 år siden han satte punktum for det monstrøse seksbindsværk Min kamp (2009-2011), der har begejstret læsere, kritikere og litteraturforskere. Hans blanding af fiktion og selvbiografi har udvidet rammerne for romangenren og gjort ham til en pioner indenfor den såkaldte autofiktion.

Siden Min kamp har Knausgård forladt autofiktionen og har skrevet to romaner - Morgenstjernen (2020) og Ulvene fra evighedens skov (2022) - som begge er store romaner med tematikker, der kredser om livet, døden og alt det ind imellem. 

Hans Christian Andersen Litteraturpris

I 2020 fik Karl Ove Knausgård tildelt Hans Christian Andersen Litteraturpris - en pris, der hylder H.C. Andersens indflydelse på forfattere i hele verden. Pga. pandemien blev prisoverrækkelsen udskudt, og det er først nu, at Knausgård modtager prisen i Den Sorte Diamant. Han tildeles prisen “for sin intense fornyelse af feltet mellem roman og selvbiografi, et område som også H.C. Andersen i stor stil udforskede”.

Fri entré

Tags