Morten Chemnitz besøger Biblioteket Frederiksberg med lyrik og langsomhed (Foto: Gyldendal / Simone Lilmoës)

Om dette arrangement

Tid
10:30 - 12:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Frederiksbergværelset
Målgruppe
For alle
Litteratur

Rolig litteratur med Morten Chemnitz

28.06.22
Mød en af det danske sprogs allerbedste digtere, Morten Chemnitz, når han gearer ned og er vært for en rolig formiddag om natur, kunst og lyrik.

*Arrangementet er fuldt booket. Enkelte ledige pladser er frigivet* 

Man fortryder aldrig en tur i skoven. Naturen vil ikke én noget særligt men er der bare, som noget vi kan være i og sammen med - vel at mærke uden de samme krav om opmærksomhed, tempo og respons, som mennesker ellers er gode til at sætte op over for hinanden.

I Morten Chemnitz' lyrik finder naturens tilstedeværelse vej ind i sproget og ind i læseren. Beskrivelse af natur og fastholdelse af vores perception af naturens elementer - blade, vind, lys, luft etc. - er centrum for Chemnitz' lyrik. Har man trukket vejret og gået en tur i skoven, så er man fuldt kvalificeret til at stige ombord i et digt af Chemnitz.

Vær med

Biblioteket Frederiksberg inviterer dig til en rolig formiddag, hvor Morten Chemnitz læser højt og går i dialog med deltagerne. Der er fokus på natur, poesi, kunstoplevelse - på at være i nuet og at værdsætte nuet med de sanser, vi har til rådighed. Og det hele vil foregå i samme tempo, som et bøgetræ springer ud: Langsomt men sikkert.

Alle er velkomne, men der er begrænsede pladser, så tøv ikke med at reservere din gratis billet. En del af pladserne er forbeholdt Alzheimerforeningens medlemmer, mennesker med demens og deres pårørende.

Om Morten Chemnitz

Morten Chemnitz (f. 1984) har gennem de seneste ti år udgivet fire digtbøger på Gyldendal: Inden april (2013), Bindingerne (2016), Hindre (2019) og Hæld (2022). Forfatterskabet står nærmest demonstrativt uden for samtidens altovervejende jeg-tendens, hvor slagkraftige zoner som identitet, biografi og politik fylder det meste. Morten Chemnitz' lyrik er tilnærmelsesvis jeg-løs naturlyrik, befriet for agendaer og meninger - som var den faldet ned fra månen. Og så alligevel, for er naturen - eller det, der er tilbage af den - ikke den allervigtigste politiske arena i 2022?

 

"Lidt af luften som hænger, dens tråde af dagen udtonet, / udstrakt, ufærdig og som holder aftenen oppe. De strå, / som aftegner sig, hvor vi går, under skyerne, bærer os / også ; som det vi siger, som regnen, udløbet i luften"

- Morten Chemnitz: Hæld (2022), side 22

 

Om Rolig litteratur

Rolig litteratur på Biblioteket Frederiksberg er lavet i samarbejde med demensfagligt personale fra  projektet Demensvenlig Kulturfestival. To arrangementer - Rolig litteratur med Peter Adolphsen 15/6 og Rolig litteratur med Morten Chemnitz 28/6 - er tilrettelagt på præmisser, der flugter med de behov mennesker med demens og deres pårørende har. Samtidig er arrangementet åbent for enhver, der gerne vil slukke skærmen og have halvanden time med ro på - det vil de fleste af os nok.

- Jonas Holsbæk, demensfaglig konsulent: "Vi ønsker at skabe en tryg ramme, hvor mennesker med demens og deres pårørende kan få en god litteraturoplevelse. Der er demensfagligt personale til stede ved arrangementet, og bibliotekets øvrige personale er informeret om målgruppens særlige behov. Hvis du har spørgsmål til arrangementets demensvenlighed, er du velkommen til at kontakte mig på tlf.: 61681304 eller mail: jonas@demensvenligkultur.dk"

 

...............................................................................................................................

Du skal tilmelde dig 'Rolig litteratur med Morten Chemnitz', hvis du:
- trænger til en kulturoplevelse med sindsro
- er nysgerrig på et anderledes arrangementsformat
- vil høre primalyrik læst højt af digteren selv
- er nysgerrig på hvad poesi er
- har demens inde på livet
- søger ny læseinspiration

...............................................................................................................................

 

Rolig litteratur med Morten Chemnitz - demensvenligt litteraturarrangement om natur og lyrik
28. juni 2021 10:30-12:00
Frederiksbergværelset, Biblioteket Frederiksberg, Falkoner Plads 3
Alle er velkomne, begrænsede pladser, tilmelding nødvendig, fri entré
 
Arrangør: Biblioteket Frederiksberg i samarbejde med Demensvenlig kulturfestival og Alzheimerforeningen
I tvivl om noget? Skriv til litteraturformidler, Biblioteket Frederiksberg, Søren Langager Høgh - soho06@frederiksberg.dk

________________________________________________________________

 

 

Materialer