Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Hovedbiblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Sagaforsker på afveje - scenesamtale med Stine Pilgaard og Annette Lassen

03.03.20
Mød Stine Pilgaard i en scenesamtale med sagaforsker Annette Lassen om humor, fiktion og sagaernes dragningskraft i dag

Den prisvindende forfatter Stine Pilgaard er måske Danmarks sjoveste forfatter. Hun besøger Biblioteket Frederiksberg 3. marts 2020 til en scenesamtale med sagaforsker Annette Lassen. Det skal handle om humor, fiktion og de islandske sagaers facinationskraft - ikke mindst  i forhold til Pilgaards roman "Lejlighedssange" (2015).

Samtalen vil blive suppleret af oplæsning, sagaquiz og afsløringen af en indtil nu hemmeligholdt forbindelse mellem den fiktive sagaforsker Lisa og den ikke så fiktive sagaforsker Annette Lassen.

OPVARMNING Bibliotekar Anne Marie Johnsen læser højt fra "Lejlighedssange" kl 18:00 i den gule sofa. Alle er velkomne. 

Arrangementet har fri entré, men billet er nødvendig. Bemærk ændret dato for arrangement: 3. marts 2020

______________________________________________________________

Stine Pilgaard fortæller om sine to romaner "Min mor siger" og "Lejlighedssange" her: 

______________________________________________________________
 
Annette Lassen er sagaforsker ved på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Den Arnamagnæanske Samling, Københavns Universitet. Hun har været redaktør på nyoversættelserne af de islandske sagaer og helt aktuelt også oldtidssagaerne. Hun har bl.a. skrevet bogen “Islændingesagernes verden” (Gyldendal 2017).
Jeg har engang samlet to sorte lavasten op og hvisket til mine børn: Det her er Skarphedens brændte knogler” - Annette Lassen
 
Stine Pilgaard har skrevet romanerne “Min mor siger “ (2012) og “Lejlighedssange” (2015). Den første har opnået nyklassikerstatus. Pilgaards universitetsspeciale "Jeg fælder min tåres fortælling" (2012) handler om kvinder i de islandske sagaer og havde Annette Lassen som vejleder.
Jeg er et omvandrende kampskrift for sagalitteraturen
- Stine Pilgaard

 

Sagaforsker på afveje er en del af formidlingen omkring installationen om Njals saga, “Enter Njála - din saga, din algoritme”, som du kan opleve på Biblioteket Frederiksberg 22. januar - 6. marts 2020.
 

 

 
 

Materialer