Anders Ahnfelt-Rønne som General Löwenhielm

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 1
2000
Sted
Læsesalen
Arrangør
Hovedbiblioteket, Foreningen Norden
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Skumringstimen - Babettes gæstebud

11.11.19
Biblioteket byder velkommen indenfor i stearinlysets skær, når Skumringstimen denne gang er højtlæsning af udvalgte afsnit af Babettes gæstebud af Karen Blixen

Den norske landsby Berlevåg udgør den geografiske scene i Babettes gæstebud, hvor en spartansk religiøs menighed lever sit afholdende og strenge liv.

To gammeljomfruelige søstre, der lever under samme tag, opretholder denne religiøse menighed. Søstrene har endvidere en eksileret fransk kokkepige boende, som de godhjertet har taget til sig efter hendes flugt fra den franske opstand, Pariserkommunen.

Babette har i sit hjemland været en tilbedt gourmetkok, men har i sin tid i Berlevåg ikke haft mulighed for at udfolde sine særlige talenter. Muligheden opstår dog mirakuløst, idet to begivenheder viser sig at falde sammen: en lotteriseddel beriger Babette med 10.000 franc, og mindedagen for søstrenes afdøde far og provst nærmer sig. Babette sætter sig for at udleve sin skæbne som (mad)kunstner, og tilrettelægger en sofistikeret og udsøgt middag.

Middagsgæsterne er imidlertid de lokale nordnorske bønder, der ikke har nogen anelse om, hvad der stimulerer deres smagsløg. Ikke desto mindre tager middagen form som en symbolsk nadver, hvor himlen kortvarigt bringes ned til middagsgæsterne; gamle fjendskaber opløses, kærlighed, forståelse, lykke og forløsning breder sig, mens maden fortsat lader englene synge.

Karen Blixens legendariske fortælling om Babette og den overdådige middag er verdenskendt. Bogen er blevet filmatiseret og har sågar været opsat som en teaterforestilling.

Biblioteket Frederiksberg byder velkommen når vi i samarbejde med Foreningen Norden sammen lytter til fortællingen enten for første gang eller som et genhør - det er Babettes gæstebud altid værd.

Lisbeth Steensborg præsenterer fortællingen sammen med skuespiller Anders Ahnfelt-Rønne, der fremstiller et afsnit af Karen Blixens beretning i skikkelse af general Lövenhielm og i lyset af generalens erindringer.

 

Vi serverer kaffe og småkager

 

Fri entré uden billet