Frederiksberg i 3D

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Musikbiblioteket
Målgruppe
For voksne
Makerspace

Kortlæg og 3D-print dit byområde

21.08.19
Du lærer at hente et digitalt bykort, der inkluderer tredimensionelle bygninger. Vi printer kortet ud fysisk på en 3D-printer, så du får skabt en miniaturemodel af dit lokale byområde.

Kortet vi bruger er fra OpenStreetMap, der er et åbent og gratis land- og bykort skabt af brugere over hele verden. Det fungerer på samme måde som Wikipedia og hver måned tilføjer mere end 40.000 brugere ny information til kortet, som i dag dækker stort hele kloden. Udover veje og bygninger indeholder kortet information om færgeruter, parker, legepladser, placering af hospitaler, attraktioner og hvad man ellers forventer at finde på et kort. Det er også muligt at tilføje information om handikapadgang, cykelparkering, butikkers åbningstider, monumenters byggeår, placering af brandhaner, vulkaners højde, adgang til bad og mange andre nyttige informationer.

Informationerne fra OpenStreetMap bliver brugt til at lave kort på mange websider og til kort- og navigations-apps på mobiltelefoner. Firmaer som for eksempel Apple, Facebook og Tripadvisor bruger data fra OpenStreetMap til at levere services til deres brugere.  

Til workshoppen kommer du selv til at tilføje information til kortet. Vi skal blandt andet sætte højde på de bygninger, der mangler den information, så vores 3D-printede model bliver retvisende.

Det tager nogle timer at 3D-printe hver model, så de bliver ikke færdige på dagen. Du kan hente din model på biblioteket, når den er færdigprintet.

Her et link, hvor du kan følge med i hvordan de andre bidragsydere løbende tilføjer information til kortet: https://osmlab.github.io/show-me-the-way/

Arrangementet er for voksne eller unge over 14 år.

Det er gratis at deltage, men du skal hente en billet – tryk på bestillingknappen for at komme til billetsiden. 

Hvis der ikke er flere billetter tilbage, så skriv dig på ventelisten. Vi får ofte afbud, så der er en god chance for at komme med alligevel. Vi gentager dette arrangement med jævne mellemrum, og de der står på ventelisten, får fortrinsret næste gang det afholdes.

---

Biblioteket Frederiksberg afholder i 2019 "maker"-aktiviteter for både børn og voksne. Det handler om kreativitet, idéudvikling, brug af computere, ny software, elektronik, 3D-print, robotter og meget andet.

På sigt er det planen, at biblioteket åbner et ”maker”-område, hvor du kan komme og lære nye digitale færdigheder.

Du kan få nyheder om vores aktiviteter ved at melde dig i vores Facebook-gruppe Frederiksberg Learning Lab: https://www.facebook.com/groups/1933149520075451/ eller skrive dig op til vores email-nyhedsbrev her: http://eepurl.com/dGrPIj.

Hvis du har spørgsmål til Frederiksberg Learning Lab, kan du kontakte os her: learninglab@frederiksberg.dk