Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Målgruppe
For børn
Makerspace

Micro:bit for børn (kun for tilmeldte 3. til 6. klasser)

19.09.19
Skoleelever i 3. til 6. klasse lærer at bruge micro:bit, der er en simpel computer udviklet til at vække interesse for elektronik og programmering hos børn og unge.

Micro:bit er et lille computerboard på bare 4 cm x 5 cm med indbyggede sensorer som accelerometer, termometer og kompas. Den har også to trykknapper, en skærm med 25 LED’er og Bluetooth-forbindelse. Derudover er kan man let tilkoble løse komponenter, lys, sensorer, højtaler, motorer osv.

Den kan programmeres fra en computer, hvor man bruger et simpelt visuelt programmeringssprog. Den kan også programmeres med rigtig kode, så man kan lave mere avanceret logik.

Igen i år kører et projekt, der hedder Ultra:Bit, hvor Danmarks Radio uddeler Micro:Bits til alle landets 4., 5. og 6. klasseelever.

Arrangementet er kun åbent for skoleklasser og interesserede lærere kan tilmelde deres klasser hos Lis Zacho (lis.zacho@gmail.com), der også kan give mere information om arrangementet. 

-----

Dette arrangement er en del af DigiDays 2019, der afholdes den 17., 18. og 19. september. 

DigiDays er en festival med lærerige tech-aktiviteter for børn, unge og voksne. Du kan opleve og prøve ny teknologi, deltage i en række forskellige workshops og høre inspirerende foredrag. Fri entré til alle aktiviteter.

Der er noget for enhver smag, og du kan for eksempel få erfaring med programmering, droner, virtual reality, augmented reality og brug af digitale assistenter. Du kan også høre foredrag om blandt andet e-sport, cybersikkerhed, og dark net. 

Du kan se det fulde program her - https://fkb.dk/arrangementer/makerspace/digidays-bliv-klogere-paa-ny-teknologi

Hvis du har spørgsmål om DigiDays, så skriv til learninglab@frederiksberg.dk

DigiDays afholdes på Biblioteket Frederiksberg i samarbejde med Coding Pirates. DigiDays er støttet af Frederiksberg Fonden og Coding Pirates Denmark.