Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Musikbiblioteket
Målgruppe
For alle
Makerspace

Micro:bit for nysgerrige

11.02.20
Lær at programmere en ”micro:bit”, der er en simpel computer udviklet til at vække interesse for elektronik og programmering hos børn. Til wokshoppen lærer du hvordan micro:bit’en fungerer og du programmerer den, så den kan bruges til at spille ”sten, saks og papir”.

Micro:bit er et lille computerboard på bare 4 cm x 5 cm med indbyggede sensorer som accelerometer, termometer og kompas. Den har også to trykknapper, en skærm med 25 LED-lys og Bluetooth-forbindelse. Derudover er kan man let tilkoble løse komponenter som for eksempel sensorer, knapper, højtaler, motorer osv.

Micro:bit er udviklet til at vække interesse for elektronik og programmering hos børn og unge, men den er også et lærerigt stykke legetøj for voksne.

Micro:bit’en programmeres fra en computer, hvor man bruger et simpelt visuelt programmeringssprog. Den kan også programmeres med tekstbaseret kode, så man kan lave mere avanceret logik.

Hvis du er nysgerrig på micro:bit, eller gerne vil introducere naboens børn, dine børnebørn eller måske endda dine egne børn til elektronik og programmering, så er denne workshop en god lejlighed til at komme i gang.

På 1,5 time kommer du igennem en række små øvelser, så du bliver fortrolig med micro:bit-programmering og micro:bit’ens funktioner.

Deltagelse kræver ikke kendskab til elektronik eller programmering og biblioteket har micro:bits og computere, som du låner. Hvis du bagefter vil lege videre med micro:bits kan du låne én med hjem fra biblioteket eller du kan komme og til vores maker-aftener og få hjælp til at komme videre.

---

Arrangementet er for voksne, men børn ledsaget af en voksen er også velkomne. 

Det er gratis at deltage, men du skal hente en billet – tryk på bestillingsknappen for at komme til billetsiden. Hent en billet for hver computer, som I skal bruge. Så en voksen og et barn, der arbejder sammen, skal kun bruge én enkelt billet. 

Hvis der ikke er flere billetter tilbage, så skriv dig på ventelisten. Vi får ofte afbud, så der er en god chance for at komme med alligevel.

---

Biblioteket Frederiksberg afholder i 2020 "maker"-aktiviteter for både børn og voksne. Det handler om kreativitet, idéudvikling, brug af computere, ny software, elektronik, 3D-print, robotter og meget andet.

Du kan se vores aktiviteter her: https://fkb.dk/temaer/makerspace/arrangementer

Du kan få nyheder om vores aktiviteter ved at melde dig i vores Facebook-gruppe Frederiksberg Learning Lab: https://www.facebook.com/groups/1933149520075451/ eller skrive dig op til vores email-nyhedsbrev her: http://eepurl.com/dGrPIj.

På sigt er det planen, at biblioteket etablerer et permanent ”maker”-område, hvor du har mulighed for at eksperimentere med forskellige digitale teknologier.

Hvis du har spørgsmål til Frederiksberg Learning Lab, kan du kontakte os her: learninglab@frederiksberg.dk

k