Om dette arrangement

Tid
10:00 - 13:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Musikbiblioteket
Målgruppe
For børn
Makerspace

Sommerferieaktivitet - Digital tekstildesign

08.07.20
For unge fra 11 til 16 år - Du lærer at lave din egen digitale grafik, som du bagefter overfører til en mulepose eller T-shirt, som du får med hjem.

Lav dine egne unikke dekorationer på T-shirts, muleposer, pudebetræk og meget andet.

På denne workshop lærer du at lave tekst, grafik og kunst på tekstiler. Du bruger en computerstyret skæremaskine til at skære din grafik i en særlig folie, som du bagefter fører over på dit tekstil med en varmepresse. Du kan kombinere forskellige farver folie, så du får præcis det udtryk, som du ønsker.

I workshoppen arbejder vi specifikt med at digitalisere indscannede tegninger, som du laver i hånden. Denne metode giver fantastiske muligheder for hurtigt at lave helt unikke personlige produkter. Se eksemplet på billedet for begivenheden.

Den første mulepose sponsorerer biblioteket, og hvis du ønsker flere, så kan du købe dem på dagen for 40,- per stk. Du er også meget velkommen til selv at tage T-shirts og tekstiler med, som du vil dekorere.

Hvis du efter workshoppen har lyst til at arbejde videre med tekstildesign på maskinerne, så kan du komme til vores faste maker-aftener, som vi afholder igen efter sommerferien

Workshoppen henvender sig til unge fra 11 til 16 år.

Der er et begrænset deltagerantal. Tryk på den grønne knap for at bestille billetter. 

Corona-information

I forhold til risikoen for Corona-virus følger vi disse retningslinjer:

- der er håndsprit tilgængeligt og vi desinficerer med jævne mellemrum både hænder og overflader

- vi fordeler deltagerne på så mange borde som muligt, så der kan holdes god afstand. Venner skal også sidde adskilt

- der er en dedikeret computer til hver deltager eller deltagergruppe, og vi opfordrer til at deltagerne medbringer deres egen computer

- der er et sæt værktøj, skriveredskaber, saks, USB-stik og lignende remedier til hver deltager eller deltagergruppe

- det kun er bibliotekets medarbejder, der betjener maskinerne. Alternativt skal deltagerne bruge engangshandsker, når de betjener maskinerne

--

Biblioteket Frederiksberg afholder i 2020 "maker"-aktiviteter for både børn og voksne. Det handler om kreativitet, idéudvikling, brug af computere, ny software, elektronik, 3D-print, robotter og meget andet.

Du kan se vores aktiviteter her: https://fkb.dk/temaer/makerspace/arrangementer

Du kan få nyheder om vores aktiviteter ved at melde dig i vores Facebook-gruppe Frederiksberg Learning Lab: https://www.facebook.com/groups/1933149520075451/ eller skrive dig op til vores email-nyhedsbrev her: http://eepurl.com/dGrPIj.

På sigt er det planen, at biblioteket etablerer et permanent ”maker”-område, hvor du har mulighed for at eksperimentere med forskellige digitale teknologier.

Hvis du har spørgsmål til Frederiksberg Learning Lab, kan du kontakte os her: learninglab@frederiksberg.dk