Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Bibliotekssalen
Målgruppe
For voksne
Musik, Film & Spil

Vores fortællinger: Sydkoreansk Cannes-vinder med et twist. Filmvisning v. Per Juul Carlsen

26.10.20
DR’s filmanmelder Per Juul Carlsen introducerer og viser den sydkoreanske film, som er instrueret af Joon-ho Bong. Filmen vandt Guldpalmen i Cannes i 2019. Arrangement live-streames på bibliotekets Facebook-side.

Filmen er en mørk komedie om en fattig familie af småsvindlere i Sydkoreas slumkvarterer. Med list og snilde får de indyndet sig hos en godtroende, rig familie, og snart er de alle ansat i rigmandens hus. Herfra udvikler fortællingen sig til en nervepirrende thriller, da tingene begynder at komme ud af kontrol. Selve historien er underholdende, og det er en af de historier, som med et twist overrasker publikum. 

Joon-ho Bongs film er den første ikke–engelsksprogede film nogensinde til at vinde en Oscar for Bedste Film. Filmen vandt også Bedste Internationale Film, Bedste Instruktør og Bedste Originale Manuskript.

Anmelderne er vilde med filmen

Den sydkoreanske film har fået topanmeldelser hele vejen rundt. 
Per Juul Carlsen siger: "Det er en fabelagtig film, der er rørende, spændende, sjov og tankevækkende. Man bliver revet rundt af den, fordi den både er fremmedartet, men også velkendt".

Politikken, Berlingske og Ekko gav alle filmen topscore, og ifølge Soundvenue er det ”den mest underholdende film, der har vundet i Cannes siden ’Pulp Fiction’”.

Se med hjemme fra stuen, når arrangementet livestreames

Aftenen starter med en intro til filmen ved Per Juul Carlsen - så ser vi filmen - og efterfølgende fortæller Per Juul Carlsen mere om filmen og dens twist.

Der er fri entré med billet.

Du har dog også mulighed for at opleve arrangementet hjemme fra stuen, for når Per Juul Carlsen taler, så livestreamer vi på Bibliotekets Facebook-side

Selve filmen streamer vi ikke, men du kan selv gå ind og se filmen "Parasite" her på Filmstriben, og så være med bagefter, når vi igen livestreamer fra aftenens arrangement. 

 

 Arrangementet er en del af Vores fortællinger, som sætter spot på de fortællinger, som vi fortæller om os selv, dem der definerer os som fællesskab, og dem vi giver videre til andre.

Vi følger Kulturministeriets retningslinjer for afholdelse af arrangementer under Covid-19. Det gældende afstandskrav bevirker, at antallet af billetter er begrænset.