Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Solbjerg Plads
Målgruppe
For alle
Musik, Film & Spil

FRBDage – Lancering af unikke lydoplevelser på Solbjerg Plads

12.06.21
Få en helt særlig oplevelse med lyd, når du kan opleve hvordan lyd bevæger sig gennem byens rum i det 32 højtalere store lydsystem på Solbjerg Plads.

Dette forår har biblioteket sammen med lydkunstner Ingeborg Okkels og tre skoler og gymnasier på Frederiksberg udviklet tre lydværker, som giver unikke lydoplevelser på Solbjerg Plads. På hver sin måde bringes pladsens mange højtalere i spil og giver tre forskellige oplevelser af det, der kaldes 3D-lyd eller rumkomposition. 3D-lyd kendes måske bedst fra for eksempel biografen, eller når du med et par gode høretelefoner finder en video på Youtube, der illustrerer et besøg hos frisøren, der med sin klippene saks bevæger sig rundt om dig. Med lydbrøndene er der tale om 32 højtalere i byens offentlige rum, som giver dig en helt speciel lydoplevelse.

Til FRBDagene præsenteres de tre lydværker , og mens du lytter til de tre værker, kan du læse om deres tilblivelse, arbejdet med at skabe lydproduktioner til 32 højtalere og meget mere på bibliotekets hjemmeside. Læs om de tre lydværker her:

Lydværk: Stemmer i mønstre.

Lydværk: Går gennem byen igen.

Lydværk: Cityscapes.

 

Lydværkerne afspilles kl. ’00, ’15, ’30 & ’45 inden for de anførte timer:

Stemmer i mønstre: Fredag kl. 17 & 20 samt lørdag + søndag kl. 11, 14, 17 & 20

Går gennem byen igen: Fredag kl. 16 & 19 samt lørdag + søndag kl. 10, 13, 16 & 19

Cityscapes: Fredag kl. 15, 18 & 21 samt lørdag +søndag kl.12, 15, 18 & 21

 

Projektet og skabelsen af de tre lydværker er støttet af Statens Kunstfond.

 

Lydbrøndene på Solbjerg Plads

Lydplatformen Lydbrøndende består 32 højttalere, der er begravet i ligeså mange brønde under pladsen. Det unikke højtalersystemet er både en del af pladsens arkitektur og en scene for musik, podcasts og unikke, stedspecifikke lydoplevelser – med andre ord en lydbiograf. 

Det er en hel unik scene for Frederiksberg, der findes ingen tilsvarende i København, Danmark eller sågar i hele Nordeuropa.

Læs mere om om lydbrøndene og se en oversigt over, hvad der ellers afspilles i højtalerne her.