Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:00
Pris
.
Lokalitet
Hovedbiblioteket - Læsesalen
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Tickets
Billetsalg lukket
Musik, Film & Spil

John Williams´ Star Wars- Symfonisk musik for det 21. århundrede

09.12.17
Tag med på en musikalsk rejse til en fjern galakse, når vi gennemgår John Williams´ ikoniske temaer, motiver og stykker fra alle tiders bedste Rumopera, Star Wars.

Det er svært at forestille sig Star Wars uden John Williams´ ikoniske filmtemaer: Hvad ville stjernetågen i den klassiske introsekvens være uden hovedtemaets fanfare bragende ud af højtalerne, og hvor ond ville Darth Vader egentlig være uden basunkoret og den karakteristiske staccerede rytme i The Imperial March?

Det kan ikke lovprises nok, hvad John Williams har betydet for Star Wars-sagaen, og i en alder af 85 år fortsætter han stadig med at komponere musik til de nye film.

I dagens foredrag vil filmmusik- og Star Wars-nørd, Emil Christian Østergaard, komme med sit bud på de bedste af Williams´ mange forrygende temaer, motiver og stykker i den stadigt voksende rumsaga. Foredraget vil bevæge sig i spændingsfeltet mellem inspiration, musikalsk ophøjelse af fortællingen og selvreference. Der vil naturligvis også blive anledning til at høre den dejlige musik.

Emil Christian Østergaard er Cand.Mag. i Filmvidenskab med speciale i klassisk filmmusik. Han debuterede som komponist ved sit eget bryllup, hvor vielsen endte med et arrangement over slutningen på den første Star Wars-film. Til daglig underviser Emil i mediefag og historie på stx i Faaborg, hvor han også er en del af den daglige ledelse af den fynske filmskole for unge, Klar til film – Station Next.

Tags