Foto fra Filmstriben

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Online via Bibliotekets Facebook-profil
Målgruppe
For voksne
Musik, Film & Spil

Online filmvisning: Kampen om Grønland

25.01.21
Vi livestreamer, når filminstruktøren, Kenneth Sorento, præsenterer dokumentaren, der sætter fokus på den nye generation af grønlændere og spørgsmålet om uafhængighed.

Dette er en film om det nye Grønland. Vi følger fire unge, viljestærke og dynamiske grønlændere, der alle kæmper for et bedre Grønland, men som er uenige om vejen dertil. 

De giver et unikt indblik i den ophedede debat om selvstændighed, sprog og identitet, der præger det moderne Grønland. Især fremtiden er uvis. Skal landet etablere sig som selvstændig stat eller omvendt styrke dets bånd til Danmark?

Vi møder rapperen Josef, der stiller spørgsmålstegn ved relationen til Danmark. Sammen med sin kæreste Paninnguaq får de lavet ansigtstatoveringer og bliver det nye power par, der trods barndom med alkoholisme og fraværende forældre har brudt den onde cirkel. De ønsker selvstændighed.

Den unge politiker Kaaleeraq ønsker ligeledes løsrivelse, mens politikeren Tillie har dannet et nyt parti, der kæmper for øget samarbejde med Danmark.

'Kampen om Grønland' giver et indblik i Grønland midt i en brydningstid, hvor landet pludselig kommer på de internationale forsider, da Trump i en grotesk bemærkning ønsker at købe det.

Filmen er netop blevet nomineret til Robertprisen i kategorien årets bedste dokumentarfilm 2021. 

Dagens Program:

Vi sender live hjemmefra instruktøren Kenneth Sorento, som introducerer dokumentaren. Følg med på Bibliotekets Facebook-profil.

Alle kan herefter se filmen hjemme hos dem selv via DR: Se Kampen om Grønland

Afslutning ved Kenneth Sorento via Bibliotekts facebook profil. Har du spørgsmål til filmen, så skriv dem i kommentarfeltet på Facebook, så svarer Kenneth Sorento på spørgsmål efter filmvisningen og afslutter arrangementet. 

 

OBS: Dette arrangment forgår kun online. De fysiske biblioteker er fortsat lukkede for at forebygge coronasmitte. 

Forløbet om Grønland laves i samarbejde med Det Grønlandske Hus og suppleres af et stort program med udstillinger, lydoplevelser, foredrag, filmvisninger og artisttalk.
Følg med online fra d. 18. januar til den 14. marts 2021.