Om dette arrangement

Lokalitet
Hovedbiblioteket - Bibliotekssalen
Danmark
Tid
19:00
Pris
.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Tickets
Billetsalg lukket
Musik, Film & Spil

Martin Luther - mennesket og musikken

19.09.17
En musikalsk billedfortælling om Martin Luther. Gennem koncert, fortælling og billedshow får vi et indblik i manden bag reformationen

Denne aften kombinerer de to musikere - Søren Juhl og Viola Chiekezi -  ord, musik og fotos og giver os et indblik i manden bag reformationen.

 

 

Gavnligt for sjælen

Luther var en stor fortaler for musik, og han kunne spille lut og fløjte. Musik var gavnligt for sjælen, og han anså det for allermest velgørende, hvis man selv sang og lovpriste gud.

 

I 1500-tallet bestod den katolske messe mest af munkesang på latin - et sprog som var uforståeligt for størstedelen af befolkningen.

 

Det rådede Luther bod på ved at skrive nye salmer, hvor reformationens lære blev omsat til tysk poesi.

 

Luther skrev på sit modersmål og i et letfatteligt hverdagssprog, så almindelige mennesker kunne forstå ordene og selv tage aktivt del i salmesangen.

 

Han skrev i alt 36 salmer, og til enkelte af dem, f.eks. Vor Gud han er så fast en borg, komponerede han også melodien.

 

 

Musikerne

Søren Voigt Juhl er klassisk fløjtenist, teolog, kunsthistoriker og har studeret musikvidenskab ved Københavns Universitet. Han er tidligere præst og er i dag viceforstander på Bornholms Højskole.

Viola Chiekezi medvirker som akkompagnatør. Hun er uddannet kirkemusiker i Estland  og senere i Danmark på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i solospil, kirkespil og cembalo.

 

 

Fri entré