Billedbøger, du skal kende (1-3 år)

At læse med sit barn fra en tidlig alder er vigtigt. Det er en unik mulighed for at stimulere sprog, fantasi, forestillingsevne og egen identitet, samt at dyrke en fælles glæde ved litteratur.

Når barnet er omkring 1 år, kan du introducere det for de allerførste bøger med et narrativt forløb og derfra kan det hurtigt tage fart. Der er rigtig mange skønne billedbøger til de mindste børn, som rammer lige ned i de faser, det lille barn gennemgår og som sætter deres fantasi og trang til at udforske under kærlig behandling.

Det fantastiske ved billedbøger er at de kan formidle på flere niveauer. En billedbog fungerer særligt godt når samspillet mellem tekst og illustrationer går op i en højere enhed og illustrationerne tilføjer nogle ekstra lag til teksten. En anden ting, der fascinerer mig, er hvis billedbogen formår at tale til både børn og voksne. For vi voksne kan faktisk lære rigtig meget af at læse billedbøger – ja måske endda blive klogere på os selv. Selv når de er skrevet til de allermindste.

Jeg elsker alle typer billedbøger. De skøre, de skæve, de poetiske, de hylende morsomme og alt derimellem og jeg vil gerne dele mine varmeste billedbogsanbefalinger med jer. Her er en liste over billedbøger til de mindste børn som jeg synes du bør kende. Titlerne er udvalgt så de enten peger ind i et helt særligt forfatterskab eller en serie som er værd at forfølge:
 

Materialer