Billedbøger, du skal kende (3-5 år)

De 3-5 årige elsker historier, og det er en ren og skær fryd at se hvor opslugte de kan blive af en god billedbog. Her er det bare at fylde på.

Selvom dit barn allerede er langt inde i billedbøgernes fantastiske verden, kan det stadig være svært at finde ud af hvad man skal fodre sit barn med, og er du en af dem, så forstår jeg dig godt. Der udkommer nemlig utrolig mange titler til denne målgruppe.

Når jeg vælger billedbøger, går jeg efter dem, der formidler på flere niveauer. Jeg synes en billedbog fungerer særligt godt når samspillet mellem tekst og illustrationer går op i en højere enhed og illustrationerne tilføjer nogle ekstra lag til teksten. En anden ting, der fascinerer mig, er hvis billedbogen formår at tale til både børn og voksne. For vi voksne kan faktisk lære rigtig meget af at læse billedbøger – ja måske endda blive klogere på os selv.

Jeg elsker alle typer billedbøger. De skøre, de skæve, de poetiske, de hylende morsomme og alt derimellem og jeg vil gerne dele mine varmeste billedbogsanbefalinger med jer. Her er er liste over billedbøger som jeg synes du bør kende og som (næsten) med garanti vil betage det historiehungrende barn. Titlerne er udvalgt så de enten peger ind i et helt særligt forfatterskab eller en serie som er værd at forfølge. Du genkender sikkert allerede enkelte titler og forfattere, men forhåbentligt er der også lidt nyt imellem:
 

 

Materialer