Sprogkuffert - Følelser

På biblioteket kan I låne en Sprogkuffert med hjem. Udover bøger indeholder sprogkufferten også legeredskaber, spil, musikinstrumenter eller udklædningstøj, som I kan bruge til at lege med sproget og universet fra bøgerne. Sprogkufferter er for alle, men har dit barn svært ved at lære at tale eller hvis læselysten skal have et ekstra kreativt skub, kan Sprogkufferterne være en god hjælp.

Her har vi samlet nogle sprogkufferter, som handler om følelser. Ved at bruge fortællingerne og redskaberne i kufferten kan børnene lære at genkende følelser og sætte ord på dem. Og så er det nemmere at få sig en god snak om svære følelser, når I kan tage udgangspunkt i en bog og lege med, hvordan følelserne ser ud.

Følelser og Fido (fra 3 år)

”Fido er glad… eller hvad?” er en fortælling om hunden Fido, som bliver venner med forskellige insekter og dyr. Undervejs gennemlever han en masse forskellige følelser, som er afbildet i illustrationerne. Derfor er bogen god til at spejle barnets følelser og hjælpe med at sætte ord på dem.

Følelser og Hermann (fra 4 år)

Indholdet i denne kuffert går meget konkret til værks. Billedbøgerne handler om drengen Hermann, som gennemlever følelser som vrede og glæde. I bøgerne er der forslag til samtaler og dukkespil om følelserne. 

Vi er her også (søskende til børn med udviklingsforstyrrelser)

Kufferten er særlig udarbejdet til børn, som har søskende med udviklingsforstyrrelser. Gennem bøgerne og aktiviteterne bliver både udfordringerne og løsningerne gjort konkrete og håndgribelige.