Sprogkuffert - rim, remser og rytmer

På biblioteket kan I låne en Sprogkuffert med hjem. Udover bøger indeholder sprogkufferten også legeredskaber, spil, musikinstrumenter eller udklædningstøj, som I kan bruge til at lege med sproget og universet fra bøgerne. Sprogkufferter er for alle, men har dit barn svært ved at lære at tale eller hvis læselysten skal have et ekstra kreativt skub, kan Sprogkufferterne være en god hjælp.

Her finder I kufferter, som kredser om rim, remser og rytmer. Kufferterne er især gode til at vise børn, at sprog kan være sjovt at lege med. At ord kan lyde flotte og skægge, og når man sætter dem sammen på særlige måder, betyder de noget nyt. I kan også synge om farverne eller skråle med på den gode gamle klassiker ”Åh Abe”.

Se min kjole (0-2 år)

Lær farverne med sangen ”Se, min kjole”, hvor hvert vers har sin egen farve og sit eget skørt. Når I synger ”Se, min kjole, den er gul som solen” kan du hjælpe barnet med at finde det gule skørt og tage det på.

Rim, rytmer og legelæsning (fra 4 år)

Denne kuffert er særligt god, hvis du som forælder mangler konkrete inputs til at lege med sproget. Kufferten indeholder både bøger designet til legelæsning, gode bøger med rim og remser samt sangbøger. I finder også redskaber og guides til, hvordan I selv kan lege med at fortælle historier.

Rim, remser og rytmer (fra 4 år)

Skab en god fornemmelse for sprog med rim og remser. Barnet lærer både, at ord kan have forskellige betydninger, at bogstaver har forskellige lyde og at ord og sætninger kan have rytmer og stavelser. Med en god sprogfornemmelse bliver det nemmere at lære at skrive og læse.