Billedbøger, du skal kende (6-10 år)

Der er mange forældre, der dropper billedbøgerne når barnet starter i skole eller begynder at kunne læse selv. Men det er der slet ingen grund til.

Der er masser af skønne billedbøger til de større børn, som både kan åbne op for gode, eksistentielle snakke, understøtte og udvikle fantasien og sætte gang i lattermusklerne. Desuden er det altid spændende at gå på opdagelse i illustrationerne sammen og høre hvad børnene tænker.

Når en billedbog fungerer særligt godt er det fordi samspillet mellem tekst og illustrationer går op i en højere enhed og illustrationerne tilføjer nogle ekstra lag til teksten. Noget andet der fascinerer mig, er hvis den formår at tale til både børn og voksne. For vi voksne kan faktisk lære rigtig meget af at læse billedbøger – ja, måske endda blive klogere på os selv.

Jeg elsker alle typer billedbøger. De skøre, de skæve, de poetiske, de hylende morsomme og alt derimellem og jeg vil gerne dele mine varmeste billedbogsanbefalinger med jer. Her er en liste over billedbøger til de større børn, som jeg synes du bør kende, og som oven i købet er en fryd at læse op. Titlerne er udvalgt så de enten peger ind i et helt særligt forfatterskab eller en serie som er værd at forfølge:
 

Materialer