0. klasse - begynd

I den allerførste begynderlæsning er der fokus på lydrette ord, så barnet lærer at knække læsekoden. Her giver vi inspiration til gode serier med lydrette bøger.

Max 2 bogstaver lydret

Serien indeholder lette lydrette bøger med max to eller tre bogstaver og kun en stavelse. Ordene er lydrette og lydnære og består desuden af enkelte ord fra listen over de 120 mest almindelige ord. Bøgerne har fine illustrationer, der appellerer til de fleste børn.

Læs lydret - trin 0

Bøgerne på trin 0 indeholder kun lydrette enstavelsesord på 1-2 bogstaver med én konsonant og 24 af de 120 almindelige ord. Serien fortsætter med trin 1, 2 og 3, hvor sværhedsgraden stiger for hvert trin. Serien henvender sig til børn, der er i gang med den allerførste læseindlæring og afkodning i indskolingen.

Lyn 1 og Lyn 2

Sjov og humoristisk fiktionsserie af Marie Duedahl på forskellige niveauer til den første læsning. Over halvdelen af ordene i Lyn-serien er lydrette eller lydnære. Historierne udgør altid en sammenhængende handling, der understøttes af illustrationerne, så barnets læsning støttes optimalt. Serien fortsætter med Lyn 3.

Lydret (0) og Lydret (1)

Illustrationerne støtter læsningen optimalt og stimulerer børnenes læselyst med sin humoristiske streg. Bøgerne henvender sig til alle læsere inden for målgruppen, men der er især tænkt på at inddrage drengenes interesser i bøgernes univers. Serien fortsætter med Lydret 2-3.

Læs løs - niveau 1

Det første niveau i denne serie er 100% lydret, og er ligesom de to næste niveauer (Læs løs 2 og Læs løs 3) skrevet af læsevejledere med stor erfaring i at skrive lydret til målgruppen. Serien fortsætter op til niveau 10, og kan derfor følge barnet helt op til 6. klasse. Fra Læs løs 4 er det etablerede forfattere og anerkendte illustratorer, der åbner fiktive universer op for børnene med fortsat fokus på læsefærdigheder og læseglæde.